ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

25 Απριλίου 2010

Εφημερίδα

"νέο Άστρο"

Με σεβασμό στη νοημοσύνη του Αναγνώστη!


Γίνε σήμερα συνδρομητής.....

τηλ. 210. 7790 015

===================================================


Ευπάλιο Φωκίδας: ζητά ένταξη στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας

Την διοικητική ένταξη του δήμου Ευπαλίου Φωκίδας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ζητούν οι πολίτες της περιοχής, δεδομένου, ότι, σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο που απέστειλαν στο υπουργείο Εσωτερικών και την ΚΕΔΚΕ, η περιοχή της νοτιοδυτικής Δωρίδας συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με αυτή της Δυτικής Ελλάδας, σε θέματα εμπορίου, ανάπτυξης, υγείας, εκπαίδευσης, πολιτισμού και άλλα κοινωνικά θέματα. Η πολύπλευρη αυτή σχέση έχει ιδιαίτερα ενταθεί μετά τη ζεύξη Ρίου – Αντιρρίου, αφού η Πάτρα απέχει μόλις μισή ώρα (20-25 χλμ) με ευνοϊκές συγκοινωνιακές συνθήκες, έναντι των τριών ωρών (περίπου 200 χλμ κακού οδικού δικτύου με δύσκολο γεωγραφικό ανάγλυφο) που απέχει η Λαμία, χωρίς ουσιαστική και λειτουργική συγκοινωνιακή σύνδεση, υποστηρίζουν οι κάτοικοι. Δεδομένο αποτελεί επίσης ότι, στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας ζουν και δραστηριοποιούνται αρκετές χιλιάδες δημότες του δήμου Ευπαλίου, σχεδόν όσος και ο μόνιμος πληθυσμός του δήμου. Δηλαδή, υπάρχει καθημερινή αμφίδρομη κοινωνικο-οικονομική επικοινωνία ανάμεσα στις δύο περιοχές κάτι που δεν συμβαίνει με αυτή της Λαμίας. «Είναι επομένως απολύτως λογικό αλλά και επιβεβλημένο από τις επιταγές του Συντάγματος, η περιοχή αυτή να ενταχθεί διοικητικά στην Περιφέρεια από την οποία επηρεάζεται, δηλαδή αυτή της Δυτικής Ελλάδας. Θα είναι εντελώς παράλογο αλλά και σε βάρος του συμφέροντος και του βιώσιμου μέλλοντος της περιοχής, να ενταχθεί στους σχεδιασμούς άλλης διοικητικής περιφέρειας (δηλαδή της Στερεάς Ελλάδας) και όχι σε αυτήν που οι γεωοικονομικές, κοινωνικές και συγκοινωνιακές συνθήκες επιβάλλουν» αναφέρουν στην επιστολή τους.


==================================================================================================================


15 Απριλίου 2010


4ος Αγώνας Δρόμου για την 181η Επέτειο


της Απελευθέρωσης της Ναυπάκτου


Με τη συμμετοχή νέων κυρίως, αλλά και με το δυναμικό παρόν με αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα ξεκινά ο 4ος Αγώνας Δρόμου Ναυπάκτου, την Κυριακή 18 Απριλίου στο Λιμάνι της πόλης.
Στον 4ο Αγώνα Δρόμου Ναυπάκτου, συμμετέχουν εκατοντάδες παιδιά και έφηβοι, καθώς και αθλητές συλλόγων απ' όλη την Ελλάδα.

«Ο αγώνας για την ελευθερία και η ευγενής άμιλλα αποτελεί διαχρονικό μήνυμα, ειδικά στη σημερινή εποχή», ανέφερε ο Δήμαρχος Ναυπάκτου Θανάσης Παπαθανάσης σε Συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο της πόλης . Όπως ο ίδιος είπε «η ενεργός συμμετοχή των νέων στον αθλητισμό αποτελεί βασική προτεραιότητα μας. Γι’ αυτό και ως Δήμος, ήδη έχουμε προχωρήσει σε μία σειρά ουσιαστικών παρεμβάσεων για την ενίσχυση των αθλητικών υποδομών της πόλης μας».
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΚΕΑΝ Ν. Τσουκαλάς ανέφερε «ότι και αυτή τη χρονιά θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλλίτερη διοργάνωση αθλητικών δραστηριοτήτων που αναδεικνύουν τον εθελοντισμό και τον αθλητισμό στην πόλη μας», ενώ ταυτόχρονα κάλεσε όλους τους μαθητές και τους πολίτες της Ναυπάκτου να συμμετέχουν ενεργά την προσεχή Κυριακή.

Στον 4ο Αγώνα Δρόμου διεξάγονται παράλληλα δύο αγώνες : ένας για ενήλικες σε μια διαδρομή μήκους 9χλμ μέσα από την πόλη και ανέβασμα στο κάστρο, και ένας μικρότερος (2.200.μ) για παιδιά (Δημοτικών-Γυμνασίων-Λυκείων) .

Ο 4ος Αγώνας Δρόμου Ναυπάκτου διοργανώνεται από την τη ΔΚΕΑΝ, τον ΣΜΥ Lepanto και τον ΑΣΟΝ, και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπάκτου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά φέτος συνδιοργανώνεται από το Δήμο Ναυπάκτου, το Δήμο Πατρέων και το Πανεπιστήμιο Πατρών ο 1ος Ποδηλατικός Αγώνας Ναύπακτος – Πανεπιστήμιο Πατρών, για αθλητές, ο οποίος εντάσσεται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την Απελευθέρωση της Ναυπάκτου.

«Ουσιαστικά πρόκειται για μια νέα συνεργασία μεταξύ των δύο πόλεων με την ουσιαστική και καθοριστική συμβολή του Πανεπιστημίου Πατρών, που προάγει τον αθλητισμό και δημιουργεί υγιή πρότυπα στους νέους», κατέληξε ο Δήμαρχος Ναυπάκτου Θανάσης Παπαθανάσης.

Σ. Σ. Το πλήρες πρόγραμμα του 4ου Αγώνα Δρόμου, του Ποδηλατικού Αγώνα και των Εορταστικών Εκδηλώσεων για την 181η Επέτειο της Απελευθέρωσης της Ναυπάκτου μπορείτε να το δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Ναυπάκτου στη διεύθυνση:
http://www.nafpaktos.gr/news/10/n130410.html


13 Απριλίου 2010




181η Επέτειος Απελευθέρωσης της Ναυπάκτου




Μετά τον αποκλεισμό και την πολιορκία της Ναυπάκτου από τους Έλληνες αγωνιστές, στις 18 Απριλίου 1829, ύστερα από διαπραγματεύσεις μεταξύ του Αυγουστίνου Καποδίστρια, ως Πληρεξούσιου Τοποτηρητή του Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια και του Ιμπραήμ Πασά της Ναυπάκτου υπογράφτηκε η παράδοση του φρουρίου στους Έλληνες πολιορκητές και η απελευθέρωση της πόλης από τους Οθωμανούς κατακτητές.
Ο Δήμος Ναυπάκτου αποδίδοντας την οφειλόμενη τιμή και ευγνωμοσύνη προς τα πρόσωπα εκείνα που συντέλεσαν στην απελευθέρωση της Ναυπάκτου έχει προγραμματίσει εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 181 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους.
Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν :
ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010
Ώρα 10:00π.μ Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Δημητρίου.
Δοξολογία για την απελευθέρωση της πόλης και επιμνημόσυνη δέηση πεσόντων, προεξάρχοντος του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου, προσκεκλημένου της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου.
Ώρα 09:50π.μ Λιμάνι Ναυπάκτου.
Ποδηλατικός Αγώνας και Αγώνας Δρόμου.
09:50: Χαιρετισμοί:
-Δήμαρχος Ναυπάκτου Θανάσης Παπαθανάσης.
-Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών κ. Σταύρος Κουμπιάς.
10:00: Έναρξη Ποδηλατικού Αγώνα (Διαδρομή :Ναύπακτος- Πανεπιστήμιο Πατρών).
11:00:Έναρξη Αγώνα Δρόμου 2.200μ (Συμμετέχουν μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων).
11:30:Έναρξη Αγώνα Δρόμου 9.000μ (Συμμετέχουν ενήλικες).
(Διοργανώνει η ΔΕΑΝ του Δήμου Ναυπάκτου)
ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010
Ώρα 19:00μ.μ Παπαχαραλάμπειος Αίθουσα Ναυπάκτου
Θεατρική παράσταση ‘’ Ο Μάγος με τα χρώματα’’ του Γιάννη Ξανθούλη, από το τμήμα εφήβων του Θεατρικού Εργαστηρίου της Ε. Ευαγγελάτου.

============================================================


13 Απριλίου 2010

ΙΠΠΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ- ΔΩΡΙΔΑΣ
Δον Ζουάν Αυστριακού Ναύπακτος: 12 Απριλίου 2010
Ναύπακτος Τ.Κ. 30300



ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Με την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε σαν Διοικητικό Συμβούλιο για την ανάδειξη και προβολή της 3ης Συνάντησης του Ιππικού μας Συλλόγου.
Με την δική σας βοήθεια 3 χιλιάδες περίπου θεατές συγκεντρώθηκαν στην παραλία της Χιλιαδούς του Δήμου Ευπαλίου και απόλαυσαν άλογα και αναβάτες που έδωσαν το καλύτερο εαυτό τους για να κερδίσουν τις εντυπώσεις, κάτι που κατάφεραν.
Ευχόμαστε να συνεχιστεί αυτή η αγαστή συνεργασία που υπάρχει με όλα τα ΜΜΕ της περιοχής μας που αναδεικνύουν το έργο που επιτελούμε και συνδράμουν στους σκοπούς μας που δεν είναι άλλοι από την γνωριμία των πολιτών με το άλογο και την διάσωση ντόπιων φυλών.
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου στην ίδια τοποθεσία ενώ για ότι νεότερο θα σας ενημερώνουμε με δελτία τύπου
Ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά.



Το Δ.Σ. του Συλλόγου.

==============================================================

Ο Ιππικός Σύλλογος


Ναυπακτίας - Δωρίδας


Ε Π Ι Δ Ε Ι Ξ Η


στη Χιλιαδού

Την τρίτη συνάντησή του ,διοργάνωσε την Κυριακή 11 Απριλίου στις 11 το πρωί, στην παραλία της Χιλιαδούς του Δήμου Ευπαλίου, ο Ιππικός Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ναυπακτίας και Δωρίδας.Η παραλία της Χιλιαδούς Ναυπάκτου, πλημμύρισε από χιλιάδες κόσμο που ήρθε να απολαύσει την παρέλαση των αλόγων και την εκδήλωση γνωριμίας του κοινού με τα άλογα.Στις 12 το μεσημέρι, ξεκίνησε η παρέλαση των αλόγων και των αμαξών ,που έκλεψαν το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων. Στην φετινή εκδήλωση συμμετείχαν περίπου 50 άλογα ,και αναβάτες από την ευρύτερη περιοχή της Ναυπακτίας και της Δωρίδας, αλλά και από πολλές περιοχές της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας.Ξεχωριστή νότα έδωσαν , οι σπάνιες ράτσες αλόγων που έκαναν επιδείξεις δεξιοτεχνίας , αλλά και οι άμαξες , εκ των οποίων την μία έσερναν δύο πανέμορφα και σπάνιας ράτσας άλογα, οι οποίες είχαν ελεύθερη πρόσβαση για όσους επιθυμούσαν μια βόλτα.Σκοπός του Συλλόγου είναι να αναδείξει το άλογο και την χρησιμότητα του, να φέρει κοντά του τα νέα παιδιά έτσι ώστε οι γενιές που έρχονται να μην γνωρίσουν το άλογο μέσα από εικόνες των βιβλίων αλλά να έχουν βιώματα.Ικανοποιημένοι από την συμμετοχή του κόσμου, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία ,αλλά και από την συμμετοχή των μελών του συλλόγου ,που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να στεφθεί με επιτυχία η εκδήλωση, δηλώνουν ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Συλλόγου, Αντώνης Μουχτούρης και Γιώργος Πολιτόπουλος.Σκοπός του νεοσύστατου Συλλόγου είναι , να αναδείξει το άλογο και την χρησιμότητά του, να φέρει κοντά του τα νέα παιδιά ,έτσι ώστε οι γενιές που έρχονται ,να μην γνωρίσουν το άλογο μέσα από εικόνες βιβλίων ,αλλά να έχουν βιώματα.Αρωγός , για ακόμη μια φορά , στάθηκε και ο δήμος Ευπαλίου , ο οποίος ,αρκετές ημέρες πριν την διεξαγωγή της εκδήλωσης ,φρόντισε να διαμορφωθεί κατάλληλα ο χώρος της παρέλασης, να καθαριστεί και να απομακρυνθούν τυχόν εμπόδια. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Τάσος Παγώνης ,τέτοιες εκδηλώσεις πρέπει να τονώνονται από την τοπική αυτοδιοίκηση ,αφού, αφενός μεν παράγουν πολιτισμό, αφετέρου δε, διαφημίζουν τον τόπο.


==================================

11 Απριλίου 2010
Ο κοινωνικός τουρισμός του ΟΓΑ
Από αύριος Δευτέρα και μέχρι την Παρασκευή, 14 Μαΐου, θα μπορούν οι 200.000 ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΟΓΑ να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής για τις Εκδρομές του Κοινωνικού Τουρισμού......Οι σφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στα ΚΕΠ όλης της χώρας.Δικαιούχοι των προγραμμάτων:- Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ- Οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερήλικων- Οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών (ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης)- Τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι, παιδιά)- Χήρες και ορφανά που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου ΟΓΑ.Δικαιολογητικά:Για τη συμμετοχή στα προγράμματα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν:- Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας,- Βιβλιάρια Υγείας ΟΓΑ θεωρημένα - σε ισχύ για το έτος 2010, (ατομικό και των προστατευόμενων μελών της οικογένειας του, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της Αγροτικής Εστίας.- Απόκομμα πληρωμής σύνταξης ή Απόκομμα καταβολής εισφορών ασφαλισμένου- Τα άτομα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου του ΟΓΑ, θα πρέπει επιπλέον να προσκομίσουν την επιστολή που τους έχει αποστείλει ο ΟΓΑ.

===================

11 Απριλίου 2010


Στους 12 βαθμούς η διαφρά απ τον δεύτερο

Ο Ναυπακτιακός Αστέρας

3 - 0


τον Αστέρα Ρόκκα

Στο 90΄ έχασε ο Απόλλωνας Ευπαλίου 2-1 στην Άρτα

Η ΑΕΜ 2-0 στην Λευκίμη

==============================




ΠΑΣΧΑ 2010



Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η




στα ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ Προιόντα





Υπάρχουν καταστήματα που "παραπλανούν"



Τι πρέπει να γνωρίζετε!



Τι πρέπει να προσέχετε όταν αγοράζετε βιολογικά τρόφιμα



• Όλα τα βιολογικά προϊόντα πρέπει να είναι συσκευασμένα και να διαθέτουν την ένδειξη ότι αποτελούν προϊόντα βιολογικής γεωργίας.



• Τα βιολογικά φρούτα και λαχανικά πρέπει να πωλούνται μόνο στην εποχή τους.



• Δεν επιτρέπεται να πωλούνται χύμα, εκτός και αν αγοράζονται από το κτήμα του παραγωγού.



• Τα παραδοσιακά προϊόντα, δεν είναι κατ’ ανάγκη βιολογικά, εκτός και αν υπάρχει ένδειξη ότι αποτελούν προϊόντα βιολογικής γεωργίας.



=======================================================



24 Μαρτίου 2010



ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ



ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ




ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ: http://www.agronafpaktos.blogspot.com/



=================================================================================



22 Μαρτίου 2010




2nd Mountain Classic Rally




Με την απονομή του 1ου βραβείου της γενικής κατάταξης στον Μακρυγιάννη Παράσχο από το Δήμαρχο Ναυπάκτου Θανάση Παπαθανάση ολοκληρώθηκε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής το 2ο Mountain Classic Rally που διοργάνωσε ο Δήμος Ναυπάκτου και ο Δήμος Πλατάνου σε συνεργασία με την Motor Rally Organization Events (M.R.O.E.) από τις 19 έως 21 Μαρτίου 2010 στον νομό Αιτωλοακαρνανίας με επίκεντρο τη Ναύπακτο.
Είχε προηγηθεί η εκκίνηση της διαδρομής Ναυπάκτου – Πλατάνου το πρωί του Σαββάτου (20.03.10) από την παραλία του Γριμπόβου στη Ναύπακτο.
«Η Ναύπακτος συνεχίζει να πρωταγωνιστεί με διοργανώσεις που συμβάλλουν στην ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, αλλά και που ταυτόχρονα την προβάλλουν τουριστικά» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ναυπάκτου Θανάσης Παπαθανάσης κατά την έναρξη της διαδρομής.
Η εκκίνηση του αγώνα έγινε την Παρασκευή (19.03.10) το μεσημέρι στην Ανθήλη στο 7ο χιλιόμετρο επί της εθνικής οδού Λαμίας – Αθηνών. Οι ορεινές διαδρομές στα Βαρδούσια, στην ορεινή Ναυπακτία με διέλευση από τα φράγματα Μόρνου, Ευήνου και από την μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδος την Τριχωνίδα προσέφεραν ένα αξέχαστο τριήμερο.
Στη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη τερμάτισε ο Γκότσης Διηνεκής και στη τρίτη ο Γιώργος Μοσχοβίτης.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων μπορείτε να αντλήσετε στην ιστοσελίδα http://www.mroe.org/.



======================================



19 Μαρτίου 2010




«Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε για τη Ν.Α.Φ.,




το 4ο Φεστιβάλ Ελιάς-Ελαιολάδου»



====================



«Η Ν.Α.Φ. και ο Σ.Ε.Α. «Άγιοι Ανάργυροι»




συνδιοργανώνουν το 3ο Πανελλήνιο




Συνέδριο Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών».






Σελίδα: "ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΩΡΙΔΑΣ"




===============================



Τουρνουά Volley




απο τον Φ.Ο. "ΟΜΟΝΟΙΑ" Ναυπάκτου






Το τμήμα πετοσφαίρισης της Ομόνοιας Ναυπάκτου διοργανώνει το διήμερο 30 και 31 Μαρτίου, δηλαδή Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη, τουρνουά volley 3x3. Το τουρνουά είναι χωρισμένο σε δύο κατηγορίες, αγοριών και κοριτσιών, και μπορούν να συμμετέχουν όλα τα αγόρια και τα κορίτσια, ανεξαρτήτου ηλικίας, χωρίς να είναι απαραίτητο να ανήκουν σε κάποιο σωματείο πετοσφαίρισης. Επίσης και στα αγόρια και στα κορίτσια θα υπάρξει ξεχωριστή κατηγορία αγωνιζόμενων, ηλικιών από 15 και κάτω (γεννηθέντες από 1-1-1994 και μετά).

Αιτήσεις συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στο κλειστό γυμναστήριο του Παπαχαραλαμπείου Σταδίου, αλλά μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή και τηλεφωνικά στο 6972090641 ή μέσω της ιστοσελίδας του συλλόγου http://www.omonoia-nafpaktou.gr/ και της ηλεκτρονικής διεύθυνσης omonoianafpaktou@gmail.com.

ΠΡΟΣΟΧΗ:1.Ενημερωθείτε εγκαίρως για τις αλλαγές στους κανονισμούς του τουρνουά.
2.Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές ως το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας, 29
Μαρτίου.
3.Κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη να δηλώσει τρεις αθλητές-αθλήτριες και το παράβολο
συμμετοχής είναι 10 ευρώ ανά ομάδα.
================================






15 Μαρτίου 2010






ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ.
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ – ΔΩΡΙΔΑΣ.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ & ΕΜΠΟΡΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ.
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ – ΔΩΡΙΔΑΣ.







Η στενή και εποικοδομητική συνεργασία των φορέων της πόλης, φέρνει τα αποτελέσματα της.
Συστήνεται και στην πόλη μας ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, στα πρότυπα του αντίστοιχου της ΓΣΕΕ.
Σκοπός μας, επιδίωξή μας είναι να πετύχουμε τρία πράγματα που ενδιαφέρουν το σύνολο των εργαζομένων αλλά κα την τοπική κοινωνία:
· Αποβλέπουμε στη στήριξη του εισοδήματος των Εργαζομένων και των Συνταξιούχων σε μια δύσκολη εποχή που μαστίζεται από την οικονομική κρίση.
· Ευελπιστούμε ότι παρέχεται στήριξη της τοπικής αγοράς.
· Επιδιώκουμε για το πάγωμα των απολύσεων.
Η οικονομική κρίση που ταλανίζει την κοινωνία μας ωθεί στη λήψη μέτρων για την καλύτερη αντιμετώπιση.
Σήμερα, 15 Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή, αρχίζουμε με τις απαραίτητες ενέργειες για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων στην έκδοση επτωτικών κουπονιών. Ακολουθούν και άλλες πρωτοβουλίες.
Καλούμε τις κάθε είδους επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην επαρχία μας να συμμετάσχουν στην κίνησή μας.
Για συμμετοχή σας στο Καταναλωτικό Κίνημα στο γραφείο του Εργατικού Κέντρου και της Ομοσπονδίας.

Εκπτώσεις στις Τιμές και ΟΧΙ
Εκπτώσεις στην Ποιότητα.






===========================================






28 Φεβρουαρίου 2010






ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ, ΚΙ' ΕΜΕΙΣ ...ΤΟ ΧΑΒΑ ΜΑΣ






του Θάνου Παπαχαραλάμπους






Σελίδα: "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΑΡΘΡΑ"






===================================================






Ο Ναυπακτιακός έχασε έδαφος






παραχώρησε 1 - 1






στον Οδυσσέα Νυδρίου






Απόλλων Ευπαλίου έχασε 2 - 4 στο Ελαιόφυτο






Απρόσμενη ήττα της ΑΕ Μεσολογγίου απο την Αναγέννηση Άρτας






============================================================






26 Φεβρουαρίου 2010
Κύριοι του Focus, μας χρωστάτε πολλά πράγματα που έχετε κλέψει.






Ζωές, χρήματα, πολιτισμό….







Σελίδα: "ΞΕΝΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ"






===========================






25 Φεβρουαρίου 2010






Η ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ






5η μεταξύ 14 τοπικών Προγραμμάτων






Η ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ ΟΤΑ έγινε γνωστό ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης του προγράμματος LEADER ΑΛΙΕΙΑΣ, σύμφωνα με την απόφαση 269/19-02-2010 της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κας Μπατζελή Κατερίνας.
Το Τοπικό Πρόγραμμα LEADER Αλιείας της ΑΙΤΩΛΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΑΕ ΟΤΑ συγκέντρωσε την 5η υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των 14 τοπικών προγραμμάτων που συμμετείχαν στο τελευταίο στάδιο του διαγωνισμού.
Στο πλαίσιο του διαγωνισμού εγκρίθηκαν τα Τοπικά Προγράμματα των ακόλουθων αναπτυξιακών εταιρειών:
ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Με την έγκριση του Τοπικού Προγράμματος εξασφαλίστηκε η ένταξη του συνόλου της περιοχής παρέμβασης της ΑΙΤΩΛΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ σε ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα («Εφαρμογή της Προσέγγισης LEADER», «LEADER Αλιείας», «ΟΠΑΑΧ») του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Η Επιτροπή Διαχείρισης του Τοπικού Προγράμματος LEADER Αλιείας αποτελείται από τους ακόλουθους φορείς:
ΤΕΔΚ Ν. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΑΜΤΙΩΝ ΑΛΙΕΩΝ «ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ»
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΑΛΙΕΩΝ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ «Ο ΝΤΟΛΜΑΣ»
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ






========================================================






22/1/2010






Σεισμός 5,1 Ρίχτερ ξανά στο Τρίκορφο
Στο πόδι οι κάτοικοι της Δ
υτικής Ελλάδας






Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε στις 02:46 στο Τρίκορφο Φωκίδος, με το ίδιο επίκεντρο που είχε ο σεισμός των 5,2 Ρίχτερ που έγινε την περασμένη Δευτέρα.
Tο επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 11 χιλιόμετρα ανατολικά της Ναυπάκτου και 60 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πάτρας. Ακολούθησαν αρκετοί μικρότεροι μετασειμοί που ενέτειναν την αγωνία των πολιτών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός ήταν 5,1 Ρίχτερ και ήταν πολύ επιφανειακός.
Η δόνηση έγινε αισθητή σε πολλά μέρη της Ελλάδας, ιδιαίτερα αισθητός όμως έγινε στην πόλη του Αιγίου.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στην Πάτρα προκλήθηκαν ρωγμές σε μία πολυκατοικία με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να βγουν φοβισμένοι έξω.

=====================================================





21/1/2010






Η Ένωση Δημοσιογράφων






Ιδικτητών Περιδικού Τύπου






Γιόρτασε τα 70 της χρόνια






Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή περισσότερων από 500 μελών και φίλων της Ένωσης πραγματοποιήθηκε στις 18.01.2010 η εκδήλωση για την επέτειο των 70 χρόνων της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτήτων Περιοδικού Τύπου που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία».
Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο Γενικός Γραμματέας της ΕΔΙΠΤ κ. Κωνσταντίνος Καλύβας, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορική πορεία της Ένωσης.
Ακολούθησαν χαιρετισμοί εκπροσώπων όλων των πολιτικών κομμάτων:
1. Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Γεώργιος Πεταλωτής ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού.
2. Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος δια γραπτού μηνύματος.
3. Ο Κοινονουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος ως εκπρόσωπος του Προέδρου και του κόμματος.
4. Η Βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ. Λιάνα Κανέλλη.
5. Ο Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Γεώργιος Καρατζαφέρης.
6. Το Μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Χρήστος Στάικος.
7. Ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κ. Πάνος Σόμπολος.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους κορυφαίοι εκπρόσωποι της πολιτικής, πνευματικής και επιχειρηματικής ζωής του τόπου. Ενδεικτικά αναφέρουμε τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Ιωάννη Γρίβα, τους πρώην Προέδρους της Βουλής κ. Απόστολο Κακλαμάνη, κα Άννα Ψαρούδα Μπενάκη και κ. Δημήτριο Σιούφα και τον Πρωτοπρεσβύτερο Πατέρα Ηλία Δροσινό ως εκπρόσωπο του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου. Ακόμη την εκδήλωση της ΕΔΙΠΤ τίμησαν περισσότεροι από 80 Υπουργοί και Βουλευτές, Νομάρχες, Δήμαρχοι και άλλοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Πρυτάνεις και Καθηγητές Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Διοικητές Οργανισμών και Πρόεδροι Επιστημονικών και Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, Μέλη και φίλοι της ΕΔΙΠΤ.
Ο Πρόεδρος της ΕΔΙΠΤ κ. Βάιος Σελλούντος σκιαγράφησε στην ομιλία του την πορεία, τις προοπτικές και τους στόχους του Περιοδικού Τύπου.
Ο σοφός Ακαδημαϊκός κ. Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος σε εμπνευσμένη ομιλία του αναφέρθηκε στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ενημέρωσης συνδέοντάς τα με την ανθρώπινη υπόσταση και ελευθερία του ατόμου και την προσωπική ελευθερία από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης κ. Γεώργιος Πεταλωτής έκοψε την πίτα της Ένωσης.
Επακολούθησε δεξίωση.







-================================================






ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ






του Ναυτικού Μυσείου Πειραιά







Ναυτικό Μουσείο; ή Εμπορικό Κέντρο, Ταχυφαγείο ή Καφετέρια;







Σελίδα: "ΞΕΝΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ"






====================================================






18/1/2010






Σεισμός 5,2R






με επίκεντρο το Τρίκορφο Δωρίδας






Μεγάλη σεισμική δόνηση 5,2 R σημειώθηκε στις 17.56 της 18/1/2010 και είχε επίκεντρο 20χλμ. βορειανατολικά της Ναυπάκτου την περιοχή του Τρικόρφου Δωρίδας. Λόγω του μικρού εστιακού βάθους του η δόνηση έγινε αισθητή τόσο στον Πύργο όσο και στην Λαμία και είχε μεγάλη διάρκεια.
Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές αλλά επικρατεί πανικός μεταξύ των κατοίκων. Στο Τρίκορφο, οι κάτοικοι έχουν βγει στους δρόμους και λένε πώς δεν έχουν ξαναζήσει τέτοιο σεισμό.
Λόγω πτώσεως κολώνων της ΔΕΗ διακόπηκε η ηλεκτροδότηση ενώ από κατολισθήσεις η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γίνεται με πολύ προσοχή.






--------------------------------------------------------------------------------






ΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΕΥΠΑΛΙΟΥ






ΔΙΑΜΑΧΗ με την Ηγουμένη Ι.Μ.Βαρνάκοβας






Σελίδα: " ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΩΡΙΔΑΣ"






==========================================================






5/1/2010






Ενδιαφέρον Άρθρο






Kαποδίστριας II : Νέα πιο αντιδραστική






τομή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση






ΑΡΘΡΟ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Του Κώστα Διον. Κορδάτου*






Σελίδα: "ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ"






=================================







Η τέχνη, η πολιτική και η τυπική ιδεολογική ασυνέπεια

Σύμφωνα με το www.astronafpaktos.blogspot.com πιστό αντίγραφο του πίνακα «η σφαγή της Χίου» του E. Delacroix απομακρύνθηκε από το Βυζαντινό Μουσείο του νησιού, στα πλαίσια – όπως εικάζεται στο άρθρο- της συμφωνίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία για τη γεφύρωση του ιστορικού χάσματος ανάμεσα στους δύο λαούς.
Φαίνεται λοιπόν ότι η προσπάθεια δημιουργίας μιας νέας αρχής στις σχέσεις της Ελλάδας με τη γείτονα, περνά όχι μόνο μέσα από την πολιτική, ως άλλωστε οφείλει, όχι μόνο μέσα από την ιστορική επιστήμη, όπως δυστυχώς συμβαίνει συχνά, αλλά και μέσα από την τέχνη. Είναι ασφαλώς ανήθικο να διαγράφεται από την Ιστορία ο θάνατος αμάχων, επειδή προσβάλλει τους απόγονους των σφαγέων, όπως ανήθικο είναι να υπερτονίζονται ή να υποτιμούνται αρετές ιστορικών προσώπων ή λαών προς όφελος μιας ιδεολογίας, αλλά επειδή πολιτική και ηθική σπάνια συναντιούνται, συχνά η ιστορία ως τροχοπέδη για τα συμφέροντα φιμώνεται. Η εμπλοκή της ευκαιριακής διπλωματίας όμως και στο χώρο της τέχνης προκαλεί ανησυχία, όχι σε ότι αφορά σ΄ αυτές καθαυτές τις σχέσεις των λαών που καθορίζονται πλέον και από παγκόσμια δεδομένα, αλλά στη σχέση μας με την ειλικρίνεια και την σταθερότητα στις θέσεις, τελικά τη σχέση μας με τους εαυτούς μας.
Η τέχνη όμως δεν πρέπει να φιμώνεται στο βωμό καμιάς πολιτικής και καμίας θεωρίας, γιατί η τέχνη είναι επικίνδυνη όταν ποιεί πολιτική και η πολιτική γίνεται επικίνδυνη όταν ποδηγετεί την τέχνη. Ότι κι αν πρεσβεύει ο δημιουργός, χαίρει σεβασμού στις πολιτισμένες κοινωνίες και τα έργα του δίνουν μάχη με το χρόνο, στον οποίο πρέπει ν’ αντέξουν για να αποτελέσουν πνευματική κληρονομιά για τις επόμενες γενιές. Μ’ αυτή τη λογική δεχόμαστε έργα τέχνης ακόμα κι όταν μοιάζουν να προσβάλλουν εθνικά ή θρησκευτικά σύμβολα, μ’ αυτή τη λογική καταδικάζεται η λογοκρισία, ως στέρηση του αναφαίρετου δικαιώματος ενός ανθρώπου να εκφράσει αυτά που έχει να πει, με όποιο τρόπο θέλει. Πολύ περισσότερο, όταν το έργο έχει κερδίσει μέσα στα χρόνια μια θέση στην ιστορία της τέχνης, καμιά πολιτική δε έχει το δικαίωμα να κρύψει την ανικανότητά της να βρει λύσεις προσβάλλοντας ή εξαφανίζοντας το. Αν για παράδειγμα η Γερμανία και η Ιταλία ζητούσαν να σβήσουν από την Ιστορία τη συμμετοχή τους στον Ισπανικό εμφύλιο, θα είχε καμία λογική ή ηθική η απομάκρυνση της Guernica του Picasso από τους δημόσιους χώρους της Ισπανίας; Ασφαλώς όχι, γιατί η τέχνη δεν εγκλωβίζεται σε διπλωματικά τερτίπια και παιχνίδια πολιτικής. Ενώ όμως στο παράδειγμα του Picasso ο παραλογισμός της εικασίας είναι δεδομένος, στην περίπτωση του Delacroix δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε το προφανές, κι αυτό είναι ανησυχητικό, όχι για την τέχνη, ούτε για την πολιτική αλλά πρώτιστα για την επαφή της σύγχρονης Ελλάδας με τον πολιτισμό και τελικά με την ειλικρίνεια, γιατί πολιτισμός είναι και ειλικρίνεια. Θα πρέπει κάποια στιγμή να κατανοήσουμε ότι η στάση μας απέναντι στα πράγματα δεν μπορεί να αλλάζει κατά τα προσωπικά μας συναισθήματα τα συμφέροντα ή τους φόβους, θα πρέπει επιτέλους να πάψουμε να έχουμε το ένα πόδι στη στεριά και το άλλο στη βάρκα, σε όλα τα θέματα. Αν συμφωνούμε ότι ταιριάζει στον πολιτισμό μας το ανεβοκατέβασμα έργων τέχνης στην υπηρεσία μιας μερίδας ανθρώπων, τότε καλώς κλειδώνουμε τον Delacroix σε μια αποθήκη μα οφείλουμε μια συγγνώμη σ’ όλους εκείνους τους συμπολίτες μας που έχουν κατά καιρούς απαιτήσει την απομάκρυνση προσβλητικών , κατά τη κρίση τους, έργων τέχνης και τους οποίους εμείς έχουμε χαρακτηρίσει ως γραφικούς και απολίτιστους. Αν ωστόσο θεωρούμε ότι οι ατομικές προτιμήσεις δεν μπορούν να θέτουν τα όρια στην τέχνη, τότε καλώς δεν έχουμε ως τώρα εισακούσει το αίτημα των όποιων συμπολιτών μας αισθάνονται προσβεβλημένοι με διάφορες καλλιτεχνικές δημιουργίες, αλλά ο Delacroix πρέπει να επιστρέψει στο Μουσείο. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι ο καλλιτέχνης δε γράφει ιστορία, ακόμα κι όταν διασώζει ένα στιγμιότυπό της. Ο Delacroix δεν είναι εκπρόσωπος των σημερινών Ελλήνων και Τούρκων, αλλά εκπρόσωπος του ρομαντισμού και του ρόλου του ρεύματος στη διαμόρφωση της κοινωνίας του 19ου αιώνα. Το έργο του δεν προσβάλλει κανέναν εκτός ίσως από εκείνους που θέλησαν να το καταχωνιάσουν σε μια αποθήκη, αλλά για εκείνων την προσβολή, δεν ευθύνεται το έργο αλλά η πράξη τους. Όσο για το έργο, παρά τις αντιδράσεις των γειτόνων, η «σφαγή της Χίου» παραμένει συγκλονιστική, όπως συγκλονιστικά παραμένουν το «παιδομάζωμα» ή το «Κρυφό σκολειό» του Γύζη, ακόμα κι αν οι Τούρκοι αρνηθούν το παιδομάζωμα κι αν οι ιστορικοί πιστεύουν ότι κρυφά σχολεία δεν υπήρχαν στη διάρκεια της τουρκοκρατίας. Η τέχνη δεν είναι υποχρεωμένη να υπηρετεί την επιστημονική αλήθεια, ή την πολιτική ανάγκη. Μοναδική της υποχρέωση είναι να αναστατώνει τις αισθήσεις και τα αισθήματα και να μας ταξιδεύει.
Δυστυχώς η ασυνέπεια που πολύ συχνά και για διαφορά πρακτικά θέματα χαρακτηρίζει το λαό μας, μοιάζει να μην έχει όρια. Η τέχνη όμως, αλίμονο, πρέπει να γλιτώνει από την ελληνική διγλωσσία, ως ο φάρος που θα κλιθεί να δείξει σ’ όλους εμάς τους χαμένους στις μπερδεμένες σκέψεις μας την έξοδο από τον ιδεολογικό λαβύρινθο στον οποίο έχουμε καταδικάσει τους εαυτούς μας

Μάρω Σιδέρη






============================================================
2 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια ημέρα κατά της δουλείας






Η ζωή σε κόσμο δούλων

Η μετατροπή του ανθρώπου σε ιδιοκτησία είναι αναμφίβολα ο πιο οικείος απάνθρωπος δεσμός στην ιστορία της ανθρωπότητας. Δεν έχει υπάρξει ως σήμερα ιστορική περίοδος, ακμής ή παρακμής, κατά την οποία ο δεσμός της δουλείας να μη δίνει δυναμικό παρόν και δεν υπάρχει λαός που να μην την έχει τροφοδοτήσει, είτε ως θύτης ή ως θύμα. Μπροστά στη κτηνώδη επιθυμία του ανθρώπου να δεσμεύει, να ελέγχει και να εξουσιάζει ένα συνάνθρωπο, είμαστε όλοι λίγο ή πολύ ύποπτοι, ως απόγονοι κυρίων ή σκλάβων, ως παιδιά βασανιστών ή βασανιζόμενων. Η ανθρωπότητα έχει φτάσει ως εδώ χρωστώντας πολλά στους σκλάβους. Ας μη γελιόμαστε: τις πυραμίδες δεν τις έφτιαξαν οι φαραώ άλλα οι σκλάβοι στους οποίους οι φαραώ είχαν το δικαίωμα ζωής και θανάτου και τα επαγγέλματα που διαμόρφωσαν αργότερα την αστική τάξη στο δυτικό κόσμο– παιδαγωγοί, γιατροί, καθαρίστριες, κομμωτές, αγρότες – είχαν υπηρετηθεί πρώτα από δούλους στις επαύλεις των ρωμαίων αρχόντων. Ένας ολόκληρος κόσμος που σήμερα απειλεί την πολιτισμένη Δύση έχει τις ρίζες του σύμφωνα με την παράδοση στην ένωση ενός αφέντη με τη δούλα της γυναίκας του: Ο Ισμαήλ, παιδί του Αβραάμ και της Άγαρ, της δούλας που υπηρέτησε με τη μήτρα της την ανυπομονησία της Σάρας, έγινε απόπαιδο και εκδιώχθηκε, κουβαλώντας και κληροδοτώντας όλο το μίσος για τον κόσμο των αρχόντων που μέσα στους αιώνες συχνά γίνονταν δούλοι και ξαναγίνονταν άρχοντες.
Και σήμερα; Οι πολιτισμένες κοινωνίες έχουν καταδικάσει το θεσμό της δουλείας, τουλάχιστο στη μορφή που η ιστορία έχει καταγράψει και όλοι, πολίτες και πολιτικοί, δηλώνουμε και είμαστε έτοιμοι να ορκιστούμε ότι είμαστε κατά της δουλείας, ότι επιθυμούμε ελεύθερες κοινωνίες, ελεύθερους ανθρώπους, ελεύθερα κορμιά και ελεύθερες ιδέες. Φτάνει ωστόσο μια καταδικαστική δήλωση για να εξαλειφθεί ένα φαινόμενο που έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται και να μεταλλάσσεται; Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν ο ΟΗΕ, και η UNISEF οι μορφές της δουλείας παγκοσμίως και ο αριθμός των δούλων, κυρίως γυναικών και παιδιών, μας επιτρέπει να ομολογήσουμε μια πραγματικότητα που δείχνει την αποτυχία των δηλώσεων καταδίκης: Ο 21ος αιώνας είναι ο αιώνας της απόλυτης δουλείας και ο κόσμος μας έχει σήμερα περισσότερους δούλους από κάθε άλλη εποχή. Πάνω από 27 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε καθεστώς δουλείας, εργάζονται χωρίς αμοιβή και κρατούνται δια της βίας. Περίπου 218 εκατομμύρια παιδιά υποχρεώνονται να εργασθούν, σχεδόν 126 εκατομμύρια παιδιά 5 – 17 ετών εργάζονται κάτω από επικίνδυνες συνθήκες, (ένα στα 12). Πάνω από 300.000 παιδιά ( πολλά από τα οποία είναι κάτω από 10 ετών) εκπαιδεύονται ως στρατιώτες και πολεμούν στις ανά τον κόσμο περιοχές έντασης.
Το Trafficking, η διακίνηση και εμπορία γυναικών, παιδιών και ανδρών, με σκοπό την πώλησή τους σε συνθήκες σκλαβιάς είναι σήμερα η δεύτερη πιο προσοδοφόρα παράνομη δραστηριότητα στον κόσμο, μετά το εμπόριο ναρκωτικών. Η Ρουμανία και η Βουλγαρία είναι μεταξύ των 11 χωρών, που χαρακτηρίζονται από τον ΟΗΕ «πηγές ανθρώπινου trafficking» καθώς 4.000 με 5.000 γυναίκες πέφτουν θύματα trafficking κάθε χρόνο μόνο στη Βουλγαρία. 200.000 - 800.000 άνθρωποι «διακινούνται» κάθε χρόνο από τη Δυτική και Κεντρική Αφρική και φτάνουν σε Ευρώπη και Μ. Ανατολή για να εργασθούν ως οικιακοί βοηθοί και εργάτες, ή ( για γυναίκες ή νεαρά κορίτσια) στην πορνεία1.
Οι αριθμοί σοκάρουν, αλλά ένας σοκαρισμένος κόσμος δεν μπορεί να πολεμήσει αυτό που δηλώνει ότι μισεί. Ζούμε όλοι σ’ έναν κόσμο που μοιάζει με φυλακή, δούλοι όλοι των προβλημάτων και των αναγκών μας, σε τέτοιο βαθμό, που ποσώς μας ενδιαφέρει το trafficking ή η παιδική εκμετάλλευση. Ας μιλήσουμε ξεκάθαρα. Την ώρα που πλησιάζει ο πιτσιρικάς με τη βρώμική πατσαβούρα το σταματημένο στο φανάρι αυτοκίνητο, εσύ ο καταχρεωμένος δανειολήπτης – δούλος κι εσύ μιας τράπεζας- δε σκέφτεσαι το παιδί που παράνομα βρίσκεται εκεί, αλλά σκέφτεσαι την πατσαβούρα που θα σου λερώσει το τζάμι, δημιουργώντας άλλο ένα πρόβλημα στην σκλαβωμένη τσέπη σου. Την ώρα που αγοράζεις το φτηνό προϊόν από ένα κράτος της Ασίας, αδιαφορείς αν τα χέρια που το έφτιαξαν ήταν χέρια ανήλικου, αν το πλάσμα αυτό πληρώθηκε για την εργασία του, όπως απαιτείς κι εσύ να πληρωθείς για τη δικιά σου, ή αν αγοράζοντας το προϊόν εδώ, ενισχύεις την ανθρώπινη εκμετάλλευση εκεί. Το μόνο που σε απασχολεί είναι το εδώ και το τώρα, η χαμηλή τιμή του αγαθού που σου επιτρέπει να σπάσεις ένα κρίκο από την αλυσίδα της δικής σου καταπίεσης, κι ας προσθέτεις ένα ακόμα κρίκο στην αλυσίδα της δικής του σκλαβιάς. Την ώρα που η γυμνή κοπελιά σε υποδέχεται, ούτε σε νοιάζει αν βρίσκεται εκεί οικιοθελώς ή από φόβο. Το μόνο που σε νοιάζει είναι η ικανοποίηση του δικού σου καταπιεσμένου ανδρισμού μέσα από τον εξευτελισμό μιας πόρνης που στην τελική πουλάει ( ή αναγκάζεται να πουλήσει) αυτό που εσύ ελεύθερα αγοράζεις…
Μπερδεμένος ο κόσμος μας, δεν ξέρουμε αν είμαστε δούλοι ή αφέντες ή αν – χειρότερα- είμαστε το δίχτυ ασφαλείας των αφεντάδων και οι αλυσίδες των δούλων. Είναι αμφίβολο αν σήμερα υπάρχουν ελεύθεροι άνθρωποι, από εκείνους που δε δεσμεύουν και δε δεσμεύονται, που δε θέλουν να υπηρετούνται, αλλά δεν ανέχονται να υπηρετούν. Είναι αμφίβολο αν σήμερα καταλαβαίνουμε τι καταδικάζουμε όταν καταδικάζουμε τη δουλεία, ή αν έχουμε τη δύναμη να διώξουμε τους βιαστές και εκμεταλλευτές των συνανθρώπων μας κι εδώ ακριβώς βρίσκεται ο θρίαμβος της δουλείας. Για να νικηθεί η δουλεία θα πρέπει να ελευθερωθεί η σκέψη και η καρδιά κι αλίμονο, σκλάβοι και άρχοντες σήμερα, έχουμε αλυσοδέσει τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας στο μπουντρούμι του εγωκεντρισμού.
Η δεύτερη μέρα του Δεκέμβρη είναι η παγκόσμια μέρα κατά της δουλείας. Σήμερα γιορτάζουμε όλοι, αλλά είναι από εκείνες τις γιορτές για τις οποίες πρέπει μόνο να ντρεπόμαστε. Αλίμονο όμως, ακόμα κι η ντροπή είναι δείγμα ελεύθερης συνείδησης κι η δική μας συνείδηση είναι σκλαβωμένη. Αν υπάρχει λοιπόν κάπου στον κόσμο ένας άνθρωπος τόσο ελεύθερος που να μη γονατίζει σε άρχοντες και τόσο σπουδαίος που να μην έχει ανάγκη από υπηρέτες, τον παρακαλώ για χάρη όλων μας να ντραπεί εκείνος για μας και να φωνάξει ότι ντρέπεται. Ίσως ζηλέψουμε την ελεύθερη φωνή του και θελήσουμε να του μοιάσουμε…

Μάρω Σιδέρη






1. Η δουλεία στον 21ο αιώνα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 26-03-2007






http://www.qualitynet.gr.
http://www.eurocharity.gr.
====================






Βοθρολύματα στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών






Boθρολύματα από τις τουαλέτες του Μουσείου Δελφών πέφτουν μέσα στον αρχαιολογικό χώρο!Το έγγραφο, το οποίο έφεραν στην δημοσιότητα οι «Ενεργοί Πολίτες Φωκίδας», αποκαλύπτει ότι μετά από αυτοψία υπαλλήλου της Νομαρχίας Φωκίδας, η προϊσταμένη του τμήματος Δημόσιας Υγιεινής, Σ. Αθανασοπούλου, ενημερώνει τον Δήμο Δελφών και την διεύθυνση του μουσείου ότι τα λύματα χύνονται μέσα στην περιβάλλουσα τον αρχαιολογικό χώρο περιοχή!

Το έγγραφο υπογράφει η προϊσταμένη του Τμ. Δημόσιας Υγιεινής της Νομαρχίας Φωκίδας, Σ. ΑθανασοπούλουΜάλιστα τους προτείνει την άμεση διακοπή παροχέτευσης λυμάτων και την σύνδεση του αγωγού με το κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο του δήμου.Γιατί τέτοια αδιαφορία;

Πηγή: thiva-press
=====================
============================

Καυμένη Ψωροκώσταινα, τι σούμελλε να πάθεις!

Τι κουβαλουσε στον τουρβα της η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, στο μεγαρο του προεδρου της Δημοκρατιας, Κάρολου Παπούλια; Τα σχεδια της για ποδηλατοδρομους, προγραμματα για την πρασινη αναπτυξη του Γιωργακη η μηπως μονο αερα κοπανιστο;

του Εμμανουηλ Σαριδη

Τι κουβαλουσε στον τουρβα της η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, στο μεγαρο του προεδρου της Δημοκρατιας, Κάρολου Παπούλια; Τα σχεδια της για ποδηλατοδρομους στους ελληνικους δρομους, που ειναι ακομη οι ιδιοι απο τοτε που κυκλοφορουσαν πανω τους καρα και γαιδουρια; Τα προγραμματα για την πρασινη αναπτυξη του Γιωργακη; Η μηπως μονο αερα κοπανιστο, οπως αερας κοπανιστος ειναι και οι υποσχεσεις του αφεντικου της για την οικονομια, για τον πολιτη η την αναπτυξη, αποκυηματα της φαντασιας ενος ανθρωπου, που συγχεει την ελληνικη πραγματικοτητα, με αυτη που σχεδιαζει χρονια τωρα εικονικα (virtuell/virtually) στο ιντερνετ; Για να δουμε.

Μια συντομη απογραφη

Finito la musica, passata la fiesta. Οι προεκλογικοι διθυραμβοι των ΜΜΕ για τον Jeffrey Papandreou η Γιωργακη η Γιωργο η ΓΑΠ, τελειωσαν, οι οχλαγωγουντες κλακαδοροι σταματησαν τις τυμπανοκρουσιες και υπεστειλαν τις πρασινες σημαιες και σημαιουλες τους και ο θριαμβευτης των εκλογων της 4. Οκτωβριου 2009 εχει ηδη σχηματισει κυβερνηση. Ενα Dream Team, που περιλαμβανει παλιους καραβαναδες, οπως τον παχυσαρκο Βενιζελο και τον ακομη πιο παχυσαρκο Παγκαλο, τον φανατικο Χρυσοχοιδη, τον τσαμπουκαλη Καστανιδη, αλλα και αλλα, νεα προσωπα, πολλα απο τα οποια, με τα χαζοχαρουμενα χαμογελα και τους τουρβαδες και τα δισακια στον ωμο, μου θυμιζουν τους Πρασινους του 80 και 90 εδω στη Γερμανια, οταν ξεκινουσαν γεματοι ενθουσιασμο να καταργησουν τους πυρηνικους σταθμους παραγωγης ηλεκτρικης ενεργειας, για να καταληξουν σημερα να ειναι ενα απο τα πιο συντηρητικα πολιτικα κομματα του Reichstag.

Και ενω το ΠΑΣΟΚ απολαμβανει τις χαρες και δοξες του νικητη, η Νεα Δημοκρατια βρισκεται σε κατασταση αποσυνθεσεως, με τον αρχηγο της, Κωστα Καραμανλη, που καταπολεμουν ακομη θεοι και δαιμονες, να θεωρειται υπευθυνος για την αποτυχια του κομματος και για την νικη του Γιωργακη.

Οι κυβοι ωστοσο εριφθησαν και οι Ελληνιδες και Ελληνες επεσαν στην παγιδα που τους εστησαν οι ΗΠΑ/ο Σιωνισμος (το λεγομενο USRAEL), η Γερμανια, Αγγλια, Γαλλια και κανα δυο αλλες πιο παρακατιανες χωρες, που στο εξης για συντομια θα ονομαζω Κεντρο, και εξελεξαν τον „μοντερνο“ Γιωργακη για πρωθυπουργο. Οχι γιατι ειναι καλυτερος απο τον, Καραμανλη, αυτο το ξερει ο πασα εις. Αλλα γιατι με το τεραστιο επιτελειο επικοινωνιολογων και χρηματοδοτων που του εθεσε στη διαθεση το Κεντρο, επλυνε επι μηνες τον εγκεφαλο τους, το Κεντρο θεωρει τον Γιωργακη πιο καταλληλο για να εξυπηρετησει τα ενδιαφεροντα του στην Ελλαδα και την ευρυτερη περιοχη της απο τον Καραμανλη. Το αν ο ανθρωπος αυτος ειναι καλος και για την Ελλαδα και το τι μπορει να περιμενει ο τοπος απ’ το „νεανικο“ επιτελειο του, θα το δουμε στη συνεχεια.

Στου κασσιδη το κεφαλι…

„Κέρδισε τις εντυπώσεις η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου…η βιτρίνα όμορφη, νεανική, με πολλή φρεσκάδα, με σακίδιο στην πλάτη και σπορτέξ…“, γραφει ο Μάκης Κουρής στο ΤΟ ΠΑΡΟΝ της 11.10.2009. Και συνεχιζει: „Εδωσε ακόμη το μήνυμα ότι ήρθαν προετοιμασμένοι. Με το τι θέλουν. Και τι πρέπει να κάνουν…Έπονται τα επόμενα. Που θα είναι και τα κρίσιμα. Ιδιαίτερα τα ΕΘΝΙΚΑ! Με την περίοδο χάριτος να εξαντλείται, όχι μόνο του κόσμου, που του προσφέρατε πολλές προσδοκίες και δεν θα κάνει υπομονή αν δεν δει να βάζει λεφτά στην τσέπη, αλλά και των «νταβατζήδων», που κάθε άλλο παρά άδολα έγιναν ξαφνικά φουλ Παπανδρεϊκοί…“. Περα απο την μπουρδουκλομενη γραμματικη και συνταξη του τυπικου αυτου ελληνα δημοσιογραφου, που γραφει τις σκεψεις του στο γονατο, ο Κουρης ειπε αυτο, που ολοι διαισθανονται, οτι τα επομενα χρονια θα ειναι για την οικονομια και τα εθνικα θεματα κρισιμα. Ιδιαιτερα με το πηδαλιο της χωρας στα χερια του φαντασιοπληκτου Γιωργακη και του επιτελειου του, που εκτος απο τους γνωστους μπουρδολογους περιλαμβανει και πολλους, που στους επομενους μηνες η στα επομενα χρονια θα μαθαινουν κουρεας στο κεφαλι του Ελληνα κασσιδη. Βλεποντας και ακουγοντας τους στην τηλεοραση και διαβαζοντας αυτα που λενε στις εφημεριδες, εχεις την εντυπωση, οτι προκειται για μαθητευομενους μαγους, που προσπαθωντας να βγαλουν φλογες απ’ το στομα τους, μαλλον θα βαλουν μπουρλοτο στα μπατζακια τους, καιοντας μαζι και την ηδη τσουρουφλισμενη Ψωροκωσταινα.

Οι μαγοι αυτοι δεν φαινεται να εχουν την παραμικρη ιδεα του πως κυβερναται ενα ευρωπαικο κρατος, ιδιαιτερα, οταν το κρατος αυτο ειναι η στραβοδομημενη και εξαρτημενη απο το Κεντρο Ελλαδα. Προκειται για ατομα, που εχουν γαλουχηθει με την ελληνικη παραλλαγη της κοινωνιας του καταναλωτισμου και ενθουσιασθηκαν απο τα νεα ιδεολογηματα περι ανθρωπινων δικαιωματων, περι καταπολεμησης αυταρχικων καθεστωτων και ηγεμονων, πολυπολιτισμικοτητας κ.α.π., γενικα απο ολα αυτα, που προωθουνται πονηρα απο το Κεντρο προς την Περιφερεια μεσω του Indymedia, του Twitter η του Facebook, των διαφορων παρδαλων πολιτικων κομματων και των πολλων Μη Κυβερνητικων Οργανώσεων. Η νεα αυτη γενια πολιτικων στην Ελλαδα εχει συσπειρωθει γυρω απο ενα ακομη πιο φαντασιοπληκτο ατομο, το Γιωργακη, νομιζοντας, οτι με τους νεωτερισμους που ευαγγελιζεται και εμαθαν κι’ αυτοι να παπαγαλιζουν, θα τ’ αλλαξουν ολα.

Ποιος ομως απ’ αυτους γνωριζει, οτι το το ΠΑΣΟΚ (οπως και τα υπολοιπα κομματα που αντιπροσωπευονται στη Βουλη, το ΚΚΕ, το ΣΥΡΙΖΑ, το ΛΑΟΣ και οι εξωκυβερνητικοι Οικολογοι) αποτελει μια απλη σκωληκοειδη αποφυση των κομματων και οργανισμων του Κεντρου και οτι οι ελληνες πολιτικοι ηταν παντα ατομα χωρις πειρα για το κυβερναν, χωρις γνωσεις του αντικειμενου που αναλαμβανουν, χωρις ιδιαν βουληση και προγραμμα, που αντι για ιδιες πρωτοβουλιες περιμενουν τις οδηγιες και „συμβουλες“ των ΗΠΑ, των Βρυξελλων και της Ευρωπαικης Ενωσης για το τι θα κανουν και τι δεν πρεπει να κανουν;

Η Ελλαδα, ενα πεδιο πειραματισμων του Παπανδρεικου

Οπως ο Παπανδρεου ο ΙΙ. με τον τριτο δρομο που ηθελε να παρει εξω απο ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, το μονο που καταφερε, ηταν να κατασπαταλησει τα χρηματα που ηρθαν για εργα υποδομης και να χρεωσει την Ελλαδα στις διεθνεις τραπεζες των Σιωνιστων μεχρι το λαιμο, ετσι και ο Παπανδρεου ο ΙΙΙ., με την πρασινη αναπτυξη και τα πρασινα αλογα που με την πλουσια υποστηριξη του Κεντρου προπαγανδιζει, το μονο που θα καταφερει, ειναι να κλεψει απο την Ελλαδα πολυτιμα χρονια αναπτυξης, να γκρεμισει οσες προσπαθειες εκανε ο Καραμανλης για να την νοικοκυρεψει και να ανεβασει το εξωτερικο χρεος στα ουρανια.

Δεν υπαρχει αμφιβολια, οτι το Παπανδρεικο θεωρει την Ελλαδα σαν ενα απεραντο πεδιο πειραματισμων, οπου μπορει να δοκιμαζει οποιο ειδος παρανοικης ιδεας κατεβαζει η γκλαβα του. Εκτος αυτου εχω την εντυπωση, οτι ο Γιωργακης, με τα παπανδρεικα γονιδια που κουβαλαει μεσα του, νομιζει, οτι ειναι γεννημενος για μεγαλα και τρανα: Για να παιζει εναν σπουδαιο ρολο στην διεθνη σκηνη, να κυκλοφορει αναμεσα στους Μεγαλους της Γης, να λαβαινει μερος σε συνεδρια, συμβουλια και διαβουλια, οπου σαν κυβερνητης της Ελλαδος η σαν προεδρος της Σοσιαλιστικης Διεθνους θα σπαει χαμογελα δεξια και αριστερα, θα σφιγγει χερια και θα συνομιλει με τους Μεγαλους. Αφηνοντας το προσωπικο του καταστηματος του να ανεμοδερνεται με τα ελληνικα προβληματα, που ασφαλως θεωρει, οτι ειναι κατω του κυρους του.

Υποσχεσεις και δεσμευσεις

„Εύκολο να λες ότι δεν φτάνουν οι φυλακές, ότι πρέπει να γίνουν καινούργια κτίρια, ότι τα σχολεία έχουν ελλείψείς, χρειάζονται προσλήψεις, τα νοσοκομεία κρεβάτια εντατικής και όχι ουρές, αλλά όλα αυτά δεν γίνονται χωρίς λεφτά!“, γραφει ενας Blogger. Ναι, η ώρα του λογαριασμού και του «κρυφού προγράμματος» του ΠΑΣΟΚ έφτασε. Υποσχεσεις δοθηκαν πολλες. Και δεσμευσεις του Γιωργακη περισσοτερες (δεσμευσεις απεναντι σε ποιον;) που αρχισαν ηδη να αποδεικνυονται χωρις αντικρυσμα. Που ειναι τα 10 δισεκατομμυρια ευρω που θα μαζευε αμεσως απο φορους κλπ., ποιο ειναι το προγραμμα των 100 πρωτων ημερων; Διαβαζω, οτι επειδη η συλλογη χρηματων θα αργησει, η κυβερνηση του ΠΑΣΟΚ προτιθεται να συναψει δανειο 14 δισεκατομμυριων ευρω, αλλοι το ανεβαζουν στα 20 αλλοι παραπανω. Μηπως ειναι αυτα τα λεφτα, που ελεγε οτι ηξερε που ειναι, τα δανεια που θα συναψει απο τις διεθνεις τραπεζες των Σιωνιστων, εκει που τα εβρισκε και ο μπαμπας του, ο μεγαλος προφεσσορας της οικονομιας Ανδρεας; (1)

Για "δύσκολους καιρούς" λοιπον μιλησε ο Γιωργακης κατα τις προγραμματικες δηλώσεις της κυβέρνησής του στη Βουλή την 16.10.2009. Τα δημόσια οικονομικά εχουν εκτροχιαστει, γι’ αυτο πρεπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών και των ευρωπαίων εταίρων προς την Ελλάδα. Οι δημοσιες δαπανες θα μειωθουν και θα ενίσχυθει η οικονομία. Πως; Με παραγωγή πλούτου, που θα βασιστεί στην “πράσινη ανάπτυξη”, υποβοηθούμενη από „αποφάσεις που θα ληφθούν για τις κλιματικές αλλαγές σε πλανητικό επίπεδο, αλλά και από την εξέλιξη του τουριστικού τομέα“. Σε οτι δε αφορα τον πολυπαθο ελληνα πολιτη, καταλαβα τωρα, τι εννοουσε μ’ εκεινα τα „διπλα στον πολιτη“, „κοντα στον πολιτη“ και „μαζι με τον πολιτη“, που ξεκουφανε προεκλογικα τον κοσμο. Ασφαλως και θα προκειται για τις ιστοσελιδες που αρχισαν ηδη να αναρτουν οι υπουργοι και υφυπουργοι του στο διαδικτυο, οπου ο πολιτης θα μπορει να γραφει την γνωμη του. Για να εχει διαφανεια! Bravo Yorgo!, πουλεγε κι’ ο Τουρκος, Aferim!. Με τις ιστοσελιδες θα σωσουμε την Ελλαδα.

Επειδη ομως ο Γιωργακης ξερει, οτι με τετοια Hobby δεν συγκινει και πολυ τον κοσμο, αρχισε παλι και τις κατηγοριες εναντιον της Νεας Δημοκρατιας: Ανακαλυψε „καμένη γη“, “μεγάλα κρυφά χρέη και δαπάνες”, “πρωτοφανές έλλειμμα ανταγωνισμού” και ασφαλιστικά ταμεία σε κατάσταση ανέχειας. Ταδε εφη, και κήρυξε τη χώρα „σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης“. Δεν τα ηξερε ολ’ αυτα ο Jeffrey, που βρισκοταν, οταν ο Καραμανλης τα κατονομαζε συνεχως και ζητουσε την υποστηριξη του για να βρεθουν λυσεις; Η δεν εβρισκε καιρο, γιατι ηταν απασχολημενος με την παραγωγη σκανδαλων και την κατασυκοφαντιση της Νεας Δημοκρατιας;

Γιωργακης και ελληνικα προβληματα

Ας δουμε ομως, τι θεση εχει παρει μεχρι σημερα ο Γιωργακης και σε τι ενεργειες εχει προβει στα μεγαλα ελληνικα προβληματα, για να ξερουμε και το τι μας περιμενει προσεχως (2):

• Δήλωσε ότι θα επαναδιαπραγματευτεί τον αγωγό "Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη", ουσιαστικά ματαιώνοντας τη στρατηγική συνεργασία με τη Ρωσία και διαιωνίζοντας έτσι τη στρατηγική μειονεξία της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία (3)• Δεν παιρνει καθαρη θεση στο θεμα της συμφωνιας με την κινεζικη COSCO για την προβλητα ΙΙ. στο λιμανι του Πειραια, που κυρωθηκε απο την Ολομελεια της Ελληνικης Βουλης, ειχε ομως καταψηφισθει απο το ΠΑΣΟΚ• Υποστηριξε το κατάπτυστο Σχεδίο Ανάν: „Ξεκαθαρη θεση του ΠΑΣΟΚ, με επίθεση Γιώργου στην κυβέρνηση και κάλεσμα στην Τουρκία, μάλιστα λίγες ώρες πριν το μεγάλο "Όχι" του Τάσσου Παπαδόπουλου, προσπαθώντας να τον προκαταλάβει και να τον επισκιάσει (4)• Δεν έχει αντίρρηση να ονομάζεται η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης "τουρκική" (5) • Στις νομαρχιακές εκλογές του 2006 υποστήριξε ως υποψήφια του ΠΑΣΟΚ για την υπερνομαρχία Θράκης την εκλεκτή του τουρκικού προξενείου Γκιουλμπεγιάζ Καραχασάν, η οποία είναι μέλος της "Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης" (6) • Πιέζει τους Πομάκους να αποκαλούνται Τούρκοι (7) • Πιστεύει ότι "εμείς θα σύρουμε το κάρο της Τουρκίας στην Ευρώπη" (8) • Έχει δηλώσει ότι "καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα λιγότερα και να κοιμόμαστε ήσυχοι" (9) Καραμανλης και ελληνικα προβληματα

Δεν θα αναφερθω σε πολλα εργα της κυβερνησης Καραμανλη, που περασαν απαρατηρητα απο τον ελληνα πολιτη, γιατι δεν προβληθηκαν οσο επρεπε – η σχεδον καθολου – απο τα ελληνικα ΜΜΕ. Σαν Βορειοελλαδιτης, καταγομενος απο το ωραιο χωριο Σταυρουπολη της Ξανθης, θελω να αναφερω μονο την γρηγορη ολοκληρωση του αυτοκινητοδρομου Εγνατια Οδος, που καρκινοβατουσε για δεκαετιες επι ΠΑΣΟΚ εχοντας καταβροχθισει τεραστια χρηματικα ποσα (που πηγαν στο ΠΑΣΟΚ και την διαπλοκη). Θα σημειωσω μονο, οτι ο Καραμανλης με την Νεα Δημοκρατια ασκησε μια πολιτικη νοικοκυρεματος του κρατους (και απετυχε, καταπολεμουμενος απο ολους), οτι ασκησε μια υψιστης σημασιας για τα εθνικα θεματα εξωτερικη πολιτικη και οτι υπεγραψε συμφωνιες πρωτοφανεις για τα ελληνικα δεδομενα (10):

• Υπέγραψε συμφωνίες με Ρωσία και Βουλγαρία για τους αγωγούς "Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη" και "South Stream" που παρακάμπτουν την Τουρκία και καρκινοβατούσαν 10 χρόνια επί ΠΑΣΟΚ – πληρωνοντας το βαρύ κόστος της δυσαρέσκειας των ΗΠΑ, με πόλεμο των ΜΜΕ, εσωτερική υπονόμευση, πυρκαγιές και ταραχές• Υπεγραψε την συμφωνια με την κινεζικη COSCO για την χρηση της προβλητας ΙΙ. στο λιμανι του Πειραια, καθιστωντας την Ελλαδα κομβο διαμετακοσμιτικου εμποριου• Ασκησε στο Βουκουρέστι βέτο στην είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, μέχρι να δεχτούν αλλαγή ονομασίας, θέτοντάς τα για πρώτη φορά υπό σοβαρή πίεση• Υποστήριξε το 'Όχι" του Τάσσου Παπαδόπουλου στο Σχέδιο Ανάν και την ελεύθερη επιλογή του κυπριακού λαού.• Ζήτησε και πέτυχε τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις επιχειρήσεις FRONTEX, με αποτέλεσμα να τεθεί η πάταξη της λαθρομετανάστευσης ως προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας.

Η αποκαθηλωση του Κωστα Καραμανλη, που θα ανοιξει τους ασκους του παπανδρεικου Αιολου στα κρισιμα αυτα για την Ελλαδα θεματα, σημαινει συγχρονως και την αποχωρηση απο την πολιτικη σκηνη ενος ανθρωπου, που αντιληφθηκε που μπλοκαρονται τα ελληνικα θεματα, προσπαθησε να βρει λυσεις και απετυχε κατω απο τις λυσσαλεες επιθεσεις του συνολου των ελληνικων ΜΜΕ, που λυσασμενα επιδοθηκαν στην συστηματικη αποδομηση του προσωπου και της κυβερνησης του.

Δεν ειναι ομως μονο η απωλεια του Καραμανλη που θα κοστισει στην Ελλαδα. Ειναι και η διαφαινομενη προθεση του Κεντρου να διαλυσει την Νεα Δημοκρατια, ενα κομμα, που ειχε ολες τις προυποθεσεις να αποτελεσει την βαση για την δημιουργια και στην Ελλαδα ενος συγκροτημενου πολιτικου κομματος αρχων και οχι ενος ενος ευκαιριακου κομματος καποιου χαρισματικου ηγετη, γυρω στον οποιο συγκεντρωνιονται καθε λογης ανικανοι, καιροσκοποι και λωποδυτες. Μια εκλογη της Ντορας Μπακογιάννη στο προεδρειο της Νεας Δημοκρατιας θα εφερνε στην αρχηγια ενα ατομο, που πολιτικα ελαχιστα διαφερει απο τον Γιωργακη (11), μια εκλογη του Δημήτρη Αβραμόπουλου θα σημανε το – ζητουμενο - τελος της μεγαλης αυτης πολιτικης παραταξης, το ιδιο και μια εκλογη των Σαμαρα και Ψωμιαδη, που δεν εχουν σε καμμια περιπτωση το μεγεθος, την μορφη (Format) και την διορατικοτητα ενος Κωστα Καραμανλη. Ενος μεγαλου πολιτικου, για τον οποιο εγω προσωπικα ειμαι πεπεισμενος, οτι θα μπορουσε να δωσει καποιες λυσεις στα χρονιζοντα προβληματα του τοπου και να τραβηξει το καρο που λεγεται Ελλαδα απο τον βαλτο, στον οποιο χρονια τωρα ειναι μπατακωμενο.

Η σκακιερα, οι πεσσοι και η αναγκη αλλαγης παραδειγματος

Στην παγκοσμια σκακιερα, ο μεγαλος παιχτης εχει στησει απο καιρο τους πεσσους οπως αυτος ηθελε, Βασιλιας, Βασιλισσα, Πυργοι, Αλογα και Πιονια ειναι στη θεση οπου εταχθησαν. Ο παιχτης, οι ΗΠΑ με την στρατιωτικη τους δυναμη και οι Σιωνιστες με το χρημα, και οι δυο μαζι το USRAEL, ειναι, θελουμε δεν θελουμε, ο παιχτης, που ελεγχει – και θα ελεγχει για πολυ καιρο ακομη – τις κινησεις των πεσσων στην παγκοσμια σκακιερα, αυτος που θα καθοριζει το παιχνιδι και θα βαζει τους ορους του στον αντιπαλο.

Η Ελλαδα στη σκακιερα αυτη ειναι ενα απλο πιονι, οι δυνατοτητες που εχει να παιξει καποιο ρολο, οπως αυτος που εχουν οι αξιωματικοι και τα αλογα, ειναι εξαιρετικα μηδαμινες. Ομως στην πατριδα μας μερικοι ονειρευονται επαναστασεις, αλλοι μια περηφανη εξωτερικη πολιτικοι, και καποιοι αλλοι βλεπουν τη θεση μας στο ισχυρο κεντρο της Ενωμενης Ευρωπης. Πλανη οικτρα. Ειμαστε ενα πιονι χωρις δικη του βουληση, επιτετραμμενοι να διαχειριζομαστε την Ελλαδα οπως την διαχειριζονται ολες οι κυβερνησεις μεχρι σημερα. Ηδη απο τις πρωτες μερες της κυβερνησης Γιωργακη φανηκε, οτι το ΠΑΣΟΚ ειναι το ιδιο, οπως αυτο που „δουλευε“ ο μεγαλος επαναστατης και προφεσσορας της οικονομιας Ανδρεας, ενα κομμα ανιδεων, φαφλαταδων και μπουρδολογων, που κινειται στην πεπατημενη, οπως την υποδεικνυει το σεναριο του Κεντρου, που δεν προβλεπει την ενδυναμωση κρατων που ειναι πιονια, γιατι θα μπορουσαν να γινουν ανταγωνιστες, που θα του τρωγανε ενα μεριδιο απο την παγκοσμιο αγορα. Για τετοια πιονια προβλεπεται μονο ενας ρολος, η διαρκης εσωτερικη αναστατωση, που τα καθιστα ευκολοχρηστα στα χερια του, τιποτε αλλο. Μερικα παραδειγματα. Η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις καταλήψεις των σχολειων, λεει οτι οφειλονται κυρίως στην έλλειψη καθηγητών, ουτε ιδεα της περνα για μια αναδιαρθρωση της λειτουργιας τους. Η υπουργος Oικονομίας, Aνταγωνιστικότητας και Nαυτιλίας, Λούκα Kατσέλη, υποσχεται στους τραμπουκους που οικειοποιηθηκαν το λιμανι του Πειραια την διατηρηση των προνομιων και των πλουσιοπαροχων αμοιβων που εχουν, αντι να φερει τα ΜΑΤ και να τους πεταξει εξω απο το λιμανι. Και επονται παρομοιες περιπτωσεις παπανδρεικης ανασυγκροτησης του κρατους, οπως οι κινητοποιησεις αλλων συνδικαλιστικων οργανωσεων, που συντομα θα „δραστηριοποιηθουν“ στα ανοιχτα για το ΠΑΣΟΚ θεματα του ΟΤΕ και της Ολυμπιακής.

Ετσι δεν λειτουργει ενα κρατος, ιδιαιτερα οταν βρισκεται κατω απο τις συνθηκες που διαμορφωθηκαν απο την διεθνη χρηματοπιστωτικη και οικονομικη αναμπαμπουλα. Εαν οι Γερμανοι βλεπανε τα κωμικοτραγικα που συνεβαιναν στο λιμανι του Πειραια τις τελευταιες μερες, θα μας θεωρουσαν σαν ντιπ κατα ντιπ παλαβους. Εμεις ομως τον σοσιαλιστικο χαβα μας, απο τον οποιο εχει ιωθει ακομη και ενα μερος της καταραμενης Δεξιας, η Νεα Δημοκρατια.

Δυνατοτητες νοικοκυρεμματος του χαους ομως υπαρχουν, οπως μας διδασκει το παραδειγμα της Τουρκιας, που ορθοποδησε, απο τοτε που οι ηγετες της εβαλαν τα δυο ποδια του Τουρκου σ' ένα παπούτσι. Και αρχισαν να κανουν μια τουρκικη πολιτικη, κατα την οποια λαβαινουν σοβαρα υπ’ οψιν και τα εξωθι κελευσματα. Αυτο προυποθετει ομως μια „αλλαγη παραδειγματος“, μια αναθεωρηση της σοσιαλιζουσας ιδεολογιας, που εχει εισχωρησει βαθια στο ελληνικο κρανιο και δηλητηριαζει την ελληνικη νεολαια ακομη απο το σχολειο.

Καποιος λοιπον θα πρεπει συντομα να σφιξει τα λουρια του Ελληνα (με το καποιος δεν εννοω βεβαια εναν νεο Παπαδοπουλο, γιατι η εποχη εκεινη εμεινε ανεκμεταλλευτη και περασε ανεπιστρεπτει) και να βαλει στη θεση του τον καθε μπαγαποντη που παιζει τον συνδικαλιστη και τον επαναστατη. Οπως ειναι σφιγμενα τα λουρια και στις χωρες που θεωρουμε αναπτυγμενες, την Γερμανια φερ’ ειπειν. Το δευτερο ειναι, οτι ο καποιος αυτος θα πρεπει να εκμεταλλευθει τα οσα στρατηγικα πλεονεκτηματα διαθετει η χωρα, προσβαση στα Βαλκανια, κοιτασματα στο Αιγαιο, διαμετακομιστικος κομβος εμπορευματων (COSCO φερ’ ειπειν) και ενεργειακων μεσων (Μπουργκας-Αλεξανδρουπολη, South Stream), εκβιαζοντας κατα καποιο τροπο τους Μεγαλος και οχι εκβιαζομενος απ’ αυτους. Και γενικα αυτος ο καποιος χρειαζεται να καταστρωσει μια καλοσχεδιασμενη ελληνικη εξωτερικη και εσωτερικη πολιτικη πυγμης και αποφασιστικοτητας, αφηνοντας κατα μερος την ομφαλοσκοπιση και τον κανιβαλλισμο.

Επιλογος

Ταθελες τα και παθες τα, λενε στην Κρητη. Τρια εκατομμυρια Ελληνες ψηφισαν Γιωργακη, οχι γιατι εκτιμησαν τις ιδιαιτερες ικανοτητες αυτου του ανθρωπου, ουτε γιατι πιστεψαν τους λαγους με πετραχηλια που τους υποσχεθηκε, αλλα γιατι υπεβληθησαν απο τα συντονισμενα ΜΜΕ σε μια συστηματικη πλυση εγκεφαλου, που τους στερησε την ικανοτητα να εκτιμησουν την κατασταση, επιλεγοντας τον σωστο ηγετη. Οι Ελληνες δεν ψηφισαν Γιωργακη, αλλα καταψηφισαν Καραμανλη, το ΠΑΣΟΚ κερδισε, οχι γιατι επεισε, αλλα γιατι αλλοι ηθελαν να κερδισει. Και το επεβαλαν δια της βιας και ψυχικης τρομοκρατιας.

Απο το ΠΑΣΟΚ αυτο μην περιμενουμε τιποτε. Αυτο που μπορει να κανει, το βλεπουμε ηδη: Επαναδιαπραγματευσεις συμβασεων, αναθεωρησεις προγραμματων, μετονομασιες υπουργειων και οργανισμων, προσληψεις ενος μερους των κλακαδορων του, γενικη αναμπαμπουλα και φασαρια. Για να μην μπορει ο Ελληνας να διακρινει, οτι πισω απ’ τον κουρνιαχτο και τον μπουχο που σηκωνουν, βρισκονται ντενεκεδες ξεγανωτοι.

Εμας το μονο που μας μενει, ειναι να περιμενουμε να περασει η μπορα που ερχεται, ελπιζοντας σε μια κατα το δυνατον συντομη επιστροφη του Καραμανλη στην ενεργο πολιτικη. Αν μετα απο τις κατραπακιες που του εριξαν, εχει ακομη την ορεξη και το σθενος να κυβερνησει.

Υποσημειωσεις

1. Βλεπε και „Tα κούφια επικοινωνιακά παιχνίδια“ μαζι με 14 σχολια στο
http://politis-gr.blogspot.com/2009/10/t.html, 16.10.20092. Ολα απο το http://www.enkripto.com/2009/09/4-2009_16.htmlενδιαφερον και ο διαλογος επι του θεματος http://www.enkripto.com/2009/09/4-2009_17.html):3. „Γιωργος για Μπουργκας - Αλεξανδρουπολη: Εξυπηρετειται μονο η Ρωσια. «Παγώνει» τον αγωγό“, Ελευθεροτυπία, http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=80584, 10.09.20094. «Ναι» και στο πλάι τους, "Eλευθεροτυπια", http://archive.enet.gr/online/online_text/c=110,dt=08.04.2004,id=12888772,29306948, 08.04.20095. „Αν δεν ημουν Παπανδρεου, θα δουλευα σε γκετο Μαυρων“, O υπουργός Eξωτερικών Γιωργος Παπανδρεου μιλαει στον Σταύρο Θεοδωράκη, στο http://www.klik.gr/148/papa/index3.htm6. Η… «Ελληνοπούλα» και «Πομακοπούλα» Γκιουλμπεγιάζ Καραχασάν ψηφίζει στις εκλογές Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης, Ο Χρονος http://www.xronos.gr/detail.php?ID=34479, 19.04.20077. „Καταγγέλλουν την Καραχασάν ότι προσπαθεί να εκτουρκίσει Πομάκους“, ΤΟ ΠΑΡΟΝ, http://www.paron.gr/v3/new.php?id=13196&colid=&catid=34&dt=2007-03-25%200:0:0, 25/03/20078. Γιώργος Παπανδρέου: Θα σύρουμε το κάρο της Τουρκίας στην Ε.Ε., H Καθημερινη, http://www.hri.org/MFA/gpap/december1999/kathimerini_interview_Gr_191299.html, 19 Δεκεμβρίου 19999. „Μερικά στρέμματα γης λιγότερα….“. στο politis-gr, http://politis-gr.blogspot.com/2008/09/blog-post_08.html, 08.09.200810. Απο το http://www.enkripto.com/2009/09/4-2009_16.html 11. Τηλέμαχος Μ.: „Ντόρα Μπακογιάννη - πολιτικός βίος“, Αντιβαροhttp://www.antibaro.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5988:1009-ntora&catid=55:politics&Itemid=89, 13.10.2009







ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ "ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ
"







Αισχροκάρδια παρατηρείται τις ημέρες των εορτών απο καταστηματάρχες Κέντρων . Με αιτιολογία την καταβολή του ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ στους εργαζομένους (σερβιτόρους, βοηθούς κλπ) αναφέρεται και απαιτείται χειρόγραφα ποσοστό 12% επι του συνόλου του λογαριασμού!
Προς αποφυγή, λοιπόν, της ανωτέρω κοροιδίας σας παραθέτουμε΄την σχετική απόφαση:






Αρθρο 51.
"Με το σκοπό να λάβουν επιδόματα εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα και οισερβιτόροι και βοηθοί που αμείβονται με ποσοστά και εργάζονται στα εστιατόρια,ζυθεστιατόρια, οινομαγειρεία, ταβέρνες, κοσμικά κέντρα διαδκέδασης, καφενείακαφεζαχαροπλαστεία, αναψυκτήρια, ζαχαροπλαστεία, γαλακτοπωλεία, εξοχικά κέντρακαι συναφή καταστήματα, αυξάνονται τα ποσοστά που έχουν κανονισθεί για τηναμοιβή τους από 16% σε 28%, από 13% σε 21% και από 11% σε 18%, για τις χρονικέςπεριόδους από τη Μεγάλη Τρίτη μέχρι και την 9η ημέρα μετά το Πάσχα και από 16Δεκεμβρίου μέχρι 15 Ιανουαρίου επομένου χρόνου, ειδικά δε για τις κοσμικέςταβέρνες, κέντρα διασκεδάσεως, εξοχικά κέντρα και ψητοπωλεία, από το ΜεγάλοΣάββατο μέχρι και την 13η ημέρα μετά το Πάσχα και από 23 Δεκεμβρίου μέχρι 22Ιανουαρίου επομένου έτους.
Το προιόν της ανωτέρω αυξήσεως των ποσοστών περιέρχεται στον οικείο εργοδότη, οοποίος υποχρεούται, σύμφωνα με τους ορισμούς του άρθρου 1 της παρούσης, νακαταβάλει σαν επίδομα εορτών Χριστουγέννων, ποσό ίσο με το 25πλάσιο και σανεπίδομα εορτών Πάσχα, ποσό ίσο με το 15πλάσιο, του τεκμαρτού ημερομισθίου τηςασφαλιστικής κλάσεως (του ΙΚΑ), στην οποία κάθε ένας σερβιτόρος ή βοηθόςανήκει, ή ανάλογο κλάσμα.
Κατ' εξαίρεση, προκειμένου για τους σερβιτόρους και βοηθούς των κοσμικώνταβερνών, κοσμικών κέντρων, κέντρων διασκέδασεως, εξοχικών κέντρων μετάορχήστρας και ψητοπωλείων, της περιοχής Νομού Αττικής, εκτός των Νήσων, τοπροϊόν της ανωτέρω αυξήσεως των ποσοστών μοιράζεται μεταξύ των εργαζομένων κατάτις περιόδους που αναφέρονται παραπάνω και κατά την αυτή αναλογία, κατά τηνοποία μοιράζεται και η τακτική από τα ποσοστά αμοιβή τους.2. Με τα ίδια ποσοστά και για το ίδιο χρονικό διάστημα δηλαδή από το ΜεγάλοΣάββατο μέχρι και την 13η ημέρα μετά το Πάσχα και από 23 Δεκεμβρίου μέχρι 22Ιανουαρίου επομένου χρόνου, αυξάνονται τα δικαιώματα υπηρεσίας του προσωπικούτης Διεθνούς Εταιρίας Κλιναμαξών που απασχολείται με την περιποίηση.Σε περίπτωση όμως, κατά την οποία το ποσό αυτό με τον μισθό που καταβάλλεταιστο ανωτέρω προσωπικό σε χρήμα και το προϊόν της ανωτέρω αυξήσεως δεν καλύπτειτους μισθούς ασφαλείας που καθορίζονται από την εκάστοτε ισχύουσα γι' αυτούςΣυλλογική Σύμβαση Εργασίας ή Απόφαση Διαιτησίας, υποχρεούται ο εργοδότης νακαταβάλει σε κάθε ένα την προκύπτουσα διαφορά. Κατά τα λοιπά εφαρμόζονταιανάλογα οι διατάξεις του άρθρου 1 της παρούσης.






ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ






Παρατηρήθηκε ότι σε πολλά Κέντρα ΔΕΝ δίδονται αποδείξεις ταμειακών μηχανών. Επιδή στην προκειμένη είναι συνυπεύθυνος και ο πελάτης, ΠΡΕΠΕΙ να ζητούνται οι αποδείξεις και να ελέγχονται. Καταγγελίες που μας έρχονται μιλούν για αυξημένους λογαριασμούς ....






============================================

2 σχόλια:

  1. Μιχάλη, βάλε και το δικό μας Blog στη στήλη "ενδιαφέροντα Blog" και θα πρέπει να αρχισουν να το μαθαίνουν κι απο την εφημερίδα το παρόν Ιστολόγιο , οι αναγνώστες. Ηδη εγώ το έχω βαλει στη δική μου λιστα.

    http://cretanpatriot.blogspot.com
    KALI MERA - Giorgos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαι ο κ Rod Williams, ένα νόμιμο και ένα αξιόπιστο δανειστή χρήματα. Εμείς
    είναι από ROD WILLIAMS ΔΑΝΕΙΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Εμείς δανείζει κεφάλαια με
     τα άτομα που έχουν ανάγκη από οικονομική βοήθεια με την κακή πίστωση ή σε
     ανάγκη από χρήματα για να πληρώσει τους λογαριασμούς ή να επενδύσουν στις επιχειρήσεις.

    Έχετε ψάξει για το δάνειο; δεν έχετε να ανησυχείτε γιατί είστε
    στο σωστό μέρος Προσφέρουμε
    Δάνειο που κυμαίνονται από 5.000 εκατομμύρια σε 20.000.000 εκατ χαμηλό επιτόκιο
    ποσοστό 3%.

    Αν είστε στην ανάγκη ενός δανείου παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email:
    rodwilliamsloaninvestment123@outlook.com

    Ευγενικά να σας ενημερώσουμε ότι είμαστε αξιόπιστοι και ικανοί να προσφέρουν δάνειο
    ποσό. Πλήρης / συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα Αίτησης, έτσι ώστε να μπορούν να ξεκινήσουν τη
    διαδικασία δανείου.

     1: Όνομα (τα): ....................
     2: Χώρα: ...................
     3: Κράτος: .................... Διεύθυνση κατοικίας: ................
     4: Ηλικία: ...........................
     5: Μηνιαίο Εισόδημα: ...............................
     6: Ύψος: ..............................
     7: Διάρκεια Δανείου: ............................
     8: Ποσό που απαιτείται: .................
     9: Τηλέφωνο: ....................
     10: Επάγγελμα: ...........................
     11: Τέλος, ένα σαρωμένο αντίγραφο είτε της
     Μετά από αυτή θα πρέπει να αποστέλλονται μαζί απάντησή σας:

       * Διεθνές Διαβατήριο
       * Άδεια οδήγησης


     ROD WILLIAMS ΔΑΝΕΙΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
     Ψάξτε για έναν καλύτερο τρόπο για την οικονομική ελευθερία! ...

     Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή