ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΔΩΡΙΔΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΤΟΛΟΦΩΝΑ

Προκηρύχθηκε η μελέτη του ταμιευτήρα και
του αρδευτικού δικτύου του Δήμου Τολοφώνος

Η περίληψη της προκήρυξης σύμβασης εκπόνησης της «μελέτης ταμιευτήρα Τολοφώνος στη θέση Χαρμίσκο και αρδευτικού δικτύου» δημοσιεύθηκε στον τοπικό τύπο από την αναθέτουσα αρχή, τη Διεύθυνση Τεχνικών Μελετών & Κατασκευών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.
Αντικείμενο της μελέτης, προϋπολογισμού 1,6 εκατ. ευρώ περίπου, είναι η εκπόνηση προμελέτης και οριστικής μελέτης, καθώς και η σύνταξη των τευχών δημοπράτησης για την κατασκευή φράγματος επί του χειμάρρου Στουρναρόρεμα στη θέση Χαρμίσκο, καθώς και η εκπόνηση οριστικής μελέτης για τον αγωγό μεταφοράς και το αρδευτικό έργο στις πεδινές εκτάσεις των δημοτικών διαμερισμάτων Τολοφώνος, Ερατεινής, Πανόρμου και Αγίου Νικολάου του Δήμου Τολοφώνος.
Ο διαγωνισμός θα ανατεθεί με ανοικτή διαδικασία και κριτήριο την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, η δε προθεσμία υποβολής προσφορών είναι η 29.05.2009 και ώρα 10:00 π.μ., κατά την οποία θα ανοιχθούν οι προσφορές σε δημόσια συνεδρίαση της Επιτροπής Διαγωνισμού.
Η μελέτη, αλλά και η κατασκευή του ταμιευτήρα και του αρδευτικού δικτύου του Δ. Τολοφώνος έχουν ενταχθεί στο «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 Αλέξανδρος Μπαλτατζής» με συνολικό προϋπολογισμό 3,6 εκατ. ευρώ, κατόπιν συντονισμένης συνεργασίας του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Ιωάννη Μπούγα, του Δημάρχου Τολοφώνος Α. Άνθιμου και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑ&Τ. Σκοπός του έργου είναι η εξυπηρέτηση των αρδευτικών αναγκών της πεδινής περιοχής του Δήμου και η προστασία των υπόγειων υδροφορεών από την υπεράντληση ύδατος. Οι ωφέλειες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου παρουσιάστηκαν σε ανοικτή εκδήλωση που έλαβε χώρα στην Ερατεινή την Κυριακή 8 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου