Ωτ…. Ακουστής!
της εφημερίδας "νέο Άστρο"
ì «Αυτός ο κόσμος είναι αχάριστος και…. κουτσομπόλης!... Ακόμα και για την εταιρεία ων βεγγαλικών είπανε ότι ήρθε απ τη Θεσσαλονίκη επειδή, λέει, δεν μας… ξέρει!... Μα είναι δυνατόν;…Οι «κανονιέρηδες» μαθαίνονται στην αγορά!...»!... Εντάξει… εντάξει!... Η Σαλονίκη είναι κομματάκι μακριά!.. Αλλά για μένα η προσφορά της έχει σημασία!... Άμα τα Πατρινόπουλα ήταν ακριβότερα;.. Τι έπρεπε να γίνει δηλαδή;… Να τους δώσουμε τα χρωστούμενα και να τους… παρακαλέσουμε;…. Δεν μάθανε ότι την εκδήλωση της Μ. Παρασκευής την διοργάνωσε ο Δήμος Ναυπάκτου που έχει…. «κούτελο» στην αγορά;...
ì «Κάτι συμβαίνει… Δεν μπορεί κάθε ενορία να έχει δικό της πρόγραμμα και ωράριο περιφοράς του Επιταφίου!... Για παράδειγμα στον Ι. Ναό του Αγίου Γεωργίου όταν έβγαινε από την εκκλησία ο Επιτάφιος για την περιφορά του, εκείνη την ώρα τελείωναν τα βεγγαλικά στο λιμάνι… Άρα η πομπή των Επιταφίων Αγ. Δημητρίου και Αγίας Παρασκευής, είχαν προσπεράσει!... Λέτε να το κάνανε οι Ιερείς του Αγίου Γεωργίου για να μην πάνε οι ενορίτες τους και γενικά το εκκλησίασμά τους στο… λιμάνι;…»!... Αποκλείεται!.... Ή δεν είχαν συγχρονίσει τα ρολόγια τους…. Ή εκτελούσαν… άνωθεν εντολές!.. Βέβαια, τις μουρμούρες και τις απειλές ότι τάχα του χρόνου θα πάνε «κατευθείαν στο λιμάνι», τις άκουσα κι εγώ, αλλά…. Μέχρι του χρόνου;… Θα το έχουν …. ξεχάσει!.... Αμέ;….
ì «Άκου λέει, ο Δήμος θα διαμαρτυρηθεί «εντόνως» για την ενέργεια των ιερέων του Αγίου Γεωργίου που καθυστέρησαν την περιφορά του Επιταφίου τους κι έγιναν εμπόδιο στο να παρακολουθήσει ο κόσμος τις εκδηλώσεις του λιμανιού;… Θα τους κατηγορήσει για… σαμποτάζ!... Μάλιστα, λένε, ότι το απαίτησε ο «Δημοτικός μας σκηνοθέτης»!...» !.. Αν και όλα αυτά δεν τα πιστεύω νομίζω ότι αν έγινε κάτι τέτοιο, πράγματι ο «σκηνοθέτης» μας έχει δίκαιο!... Δεν μπορεί να «σκοτώνεται στη δουλειά και να χαραμίζει… φαιά ουσία» για να παρουσιάσει «εκπλήξεις» και πανόραμα και ο άλλος να τα στερεί από τον κόσμο;... Ο άνθρωπος θέλει να αναγνωρίζεται η προσφορά του και όχι να νομίζουν μερικοί-μερικοί ότι…. «πληρώνεται… τζάμπα»!!!
ì «Άλλο και τούτο πάλι… Αν το δω κι αυτό;.. Θα τα έχω δει όλα στη ζωή μου!... Ακούς εκεί να διαδίδει ότι μια μέρα των ημερών θα γίνει και Πρόεδρος στη ΝουΔου;… Δεν του φτάνει η «… φαρδία»του που τον έκανε Golden Boy και δις «αδρόμισθο» πρόεδρο Inter και National οργανισμών «προσωπικής» του ωφελείας, μιας και φίλος του «αναγνώρισε» τις «προεδρικές» του… «αποδόσεις», τώρα πήρε φόρα και θέλει να μας «προεδρεύσει» όλους…»!... Τι να σου πω ρε φίλε;… Έχω μείνει… άναυδος!.. «Πολύ θέλει ο άνθρωπος;…»!.. Όμως θα πρέπει κάποιος να του πει ότι: «Όποιος πηδάει πολλά.. Προεδρεία, στο τέλος κάποιο του κάθετε και τσούζει…», μέχρι να το…. συνηθίσει!!!
ì «Τι τα παιδεύουνε αυτά τα παιδάκια εκεί στη δημοτική Αστυνομία;.. Απ’ τη μια τα… βολέψανε σε δουλειά και από την άλλη τα ταλαιπωρούν άδικα να περιφέρονται «άσκοπα» στην πόλη!.. Μου φαίνεται είχε δίκαιο ο.. περαστικός που είπε: «Κρίμα… Αυτά τα παιδιά όπως περιφέρονται θα τα παρασύρει κανα αυτοκίνητο… Και είναι νέοι άνθρωποι!..». Μετά που το είπε το παρατήρησα κι εγώ!..» Τι λες καλέ… Δεν είδες πως δουλεύουν;.. Περνάνε και κοιτάζουν τα… παρμπρίζ των αυτοκινήτων αν έχουν κάρτα στάθμευσης… Αμέ;… Κάνουν δουλειά τα παιδιά!... Άλλο τώρα αν εμένα μου θυμίζουν τον.. «μπικιονάκια»!.. Αλλά δεν φταίνε αυτά… Έτσι τους είπε ο… «πολιτικός τους Προϊστάμενος»… έτσι κάνουν!.. Ο άνθρωπος είναι…«γάτα»!.. Τι;… Ποιος είναι ο προϊστάμενός τους και ποιος τα…. εκπαιδεύει;.. Καλά… Κάποτε θα σου τo πω, αλλά… μην το πεις σε κανέναν!..
ì «Σιγά τα… λάχανα!.. Κάτοικοι της περιοχής, στείλανε λέει, αναφορά στον Χρυσοχοίδη κατά του Λιμεναρχείου Ναυπάκτου για την «άναρχη και επικίνδυνη κυκλοφορία των οχημάτων» στον παραλιακό δρόμο του Γριμπόβου και την ανεξέλεγκτη.. στάθμευσή τους!.. Ε και λοιπόν;.. Και ποιος τους είπε ότι το Λιμεναρχείο είναι γι’ αυτή τη δουλειά;.. Προφθάνει;.. Εκείνος ο Λιμενάρχης (ο καημένος) δεν προφθάνει να παρίσταται στις εκδηλώσεις!... Και η Ναύπακτος έχει πολλές!!..»!.. Κάααλα!.. Που ζεις καημένε;. Και όταν δεν ήταν ο Χρυσοχοίδης υπουργός, είχαν γίνει αναφορές αλλά… «Τα ίδια Παντελάκη μου…»!
ì «Ρε σεις, άμα πάει έτσι το πράμα, ο Παπαθανάσης με τι συνδυασμό θα κατέβει στις εκλογές;…. Από τους νυν συμβούλους του, άλλος δηλώνει ότι «δεν ξανα - ανακατεύετε στα δημοτικά» και άλλος «ερωτοτροπεί» με άλλους υποψήφιους… Τι γίνεται;… βάρεσε διάλυση το… μαγαζί;..»!.. Αυτό λες εσύ;.. Εδώ αντιδήμαρχοί του και… λακάνε!.. Τον «Μάστα» τον θυμάσαι;.. Ε, αυτός, λένε, ότι βρήκε ήδη και… «στέγαστρο» σε συνδυασμό νυν «ορεινού δημάρχου»!.. Όσο για τον άλλο αντιδήμαρχο;.. Ε… Αυτός «όπου σταθεί κι όπου βρεθεί» ανακοινώνει συνεχώς την…. απόφασή του να μην… «ξαναασχοληθεί» με την Τ.Α…. Βαράτε με…. Κι ας κλαίω, δηλαδή!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου