ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΔΩΡΙΔΑ

24 Φεβρουαρίου 2009



Συνέντευξη Τύπου της Διυπουργικής Επιτροπής για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Στις δράσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης αναφέρθηκε ο Υφυπουργός κ. Ιωάννης Μπούγας.

Η Διυπουργική Επιτροπή για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, με πρόεδρο τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Αθανάσιο Νάκο και μέλη τον Υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αθανάσιο Μπούρα και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Ιωάννη Μπούγα, παρέθεσε σήμερα συνέντευξη τύπου στο Ζάππειο, κατά την οποία παρουσιάστηκε η πρόοδος του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Διαχείρισης των Στερεών Αστικών Αποβλήτων.
Ο κ. Μπούγας, κατά την εισήγησή του επεσήμανε ότι το τόσο σημαντικό για την ποιότητα ζωής των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος πρόβλημα της λειτουργίας Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (Χ.Α.Δ.Α.) έχει αντιμετωπισθεί σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό, καθώς επί συνόλου 3.035 παράνομων χωματερών που λειτουργούσαν το 2004, σήμερα παραμένουν σε λειτουργία μόνο 410. Τόνισε δε πως η επιτυχία της προσπάθειας αυτής, παρά τα σημαντικά και πολυσχιδή προβλήματα που έπρεπε να ξεπεραστούν, αποδεικνύει την αποφασιστικότητά και τη βούληση της κυβέρνησης να μην μεταθέτει σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα που αφορούν και την υγεία των πολιτών για το μέλλον.
Ακολούθως, ο κ. Μπούγας αναφέρθηκε στις δράσεις που έχει αναλάβει και υλοποιεί το Υπουργείο Ανάπτυξης στον τομέα της βιώσιμης διαχείρισης αποβλήτων και της προστασίας του περιβάλλοντος, δίνοντας έμφαση στην ενίσχυση της πράσινης επιχειρηματικότητας. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Για το Υπουργείο Ανάπτυξης, η αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προκλήσεων εμπεριέχει και μία σημαντική επιχειρηματική ευκαιρία, καθώς μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο αναζήτησης νέων βιώσιμων και ασφαλέστερων προτύπων ανάπτυξης και να οδηγήσει στην ανάπτυξη νέων τομέων πράσινης επιχειρηματικότητας, όπως η διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων, η ανακύκλωση υλικών, η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και οι τεχνολογίες περιβάλλοντος, δίνοντας επαγγελματική διέξοδο σε πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και σε εργαζόμενους που σήμερα πλήττονται από το φάσμα της ανεργίας».
==================================

O Γιάννης Μπούγας
υφυπουργός Ανάπτυξης

Ο Βουλευτής Φωκίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Μπούγας, ανέλαβε τα καθήκοντα του Υφυπουργού Ανάπτυξης και εγκαταστάθηκε στο γραφείο του επί της οδού Μεσογείων 119, στον 7ο όροφο.
Τα τηλέφωνα του γραφείου είναι 210 6969870-2, το φαξ 210 6969701 και η ηλεκτρονική του διεύθυνση yfyp@ypan.gr.






Χαιρετισμός του κ. Ι. Μπούγα κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Ο κ. Ιωάννης Μπούγας, στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε προς τα στελέχη του Υπουργείου Ανάπτυξης και τους παρευρεθέντες κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής που έλαβε χώρα την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου, επισήμανε ότι οι αρμοδιότητες του εν λόγω υπουργείου το τοποθετούν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την ενίσχυση της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, την προστασία των καταναλωτών, τη διασφάλιση του ενεργειακού πλουραλισμού της χώρας και την προώθηση τομέων αιχμής, όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η έρευνα και η καινοτομία.

Ο κ. Μπούγας τόνισε χαρακτηριστικά: «Έχοντας επίγνωση των μεγάλων δυσκολιών αλλά και των προκλήσεων και θέλοντας, ταυτόχρονα, να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης που μου έδειξε ο Πρωθυπουργός αναθέτοντάς μου τα καθήκοντα του Υφυπουργού Ανάπτυξης, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι θα εργαστώ και θα συνεργαστώ στενά με όλους, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε και να επεκτείνουμε ένα σημαντικό – βάσει συγκεκριμένων και μετρήσιμων αποτελεσμάτων – έργο, το οποίο έχει συντελεστεί στο υπουργείο, έχοντας στο νου μας ένα και μόνο στόχο, να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες».

Τέλος, ο κ. Μπούγας εξέφρασε την πεποίθηση του για την ανάπτυξη αρμονικής συνεργασίας με τον νέο Υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη και τον έτερο Υφυπουργό κ. Γιώργο Βλάχο, ενώ απευθυνόμενος προς τον προηγηθέντα στο βήμα Υπουργό κ. Χρήστο Φώλια είπε: «Κύριε Υπουργέ σας ευχαριστούμε θερμά και επειδή τελειώσατε ευχαριστώντας τη σύζυγό σας και τα τρία σας παιδιά για την υπομονή τους, εγώ θέλω να τελειώσω με την παράκληση στη σύζυγό μου και στα τρία μας παιδιά να ανεχθούν αυτά τα οποία μέλει να υποστούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου